O ravnoteži spolova, i u državi i u tvrtki

HUP-ov program mentorstva za poslovne žene

0 Flares 0 Flares ×

Zagreb, 21. listopada 2020. – U prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca održana je danas završna konferencija HUP-ovog programa mentorstva za poslovne žene pod nazivom ‘Kako prenošenje znanja i iskustva može pomoći u napretku: uloga dobrog mentora u razvoju karijere’.

HUP je mentorski program pokrenuo u veljači kao dio širih aktivnosti usmjerenih prema povećanju zastupljenosti žena na najvišim rukovodećim pozicijama i unutar platforme Baza žena.

U sklopu konferencije održao se i panel na kojem je sudjelovao Mihael Furjan, predsjednik Uprave Pliva Hrvatska i član Savjeta HUP-a koji je u programu djelovao kao mentor, zatim mentorica Maša Smokrović, vlasnica i ravnateljica Ustanove za zdravstvenu njegu i rehabilitaciju u kući ‘Helena Smokrović’ i članica Nadzornog odbora HUP-a te dvije mentorantice Antonija Mužević iz PBZ-a i odvjetnica Ana Vrsaljko Metelko.

Zaključak rasprave je kako bi kao društvo i kao tvrtke bili uspješniji kada bismo imali ravnotežu spolova u najvišem menadžmentu. Mentoranticama su po završetku događanja dodijeljene i potvrde o sudjelovanju u mentorskom programu HUP-a.


 

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: