Obećanje o zelenoj potrošnji

Erste Grupa se pridružila inicijativi Europske komisije

0 Flares 0 Flares ×

13. lipnja 2021. – Najveća bankarska grupa u srednjoj i istočnoj Europi, Erste Grupa, pridružila se inicijativi Europske komisije Obećanje o zelenoj potrošnji (European Commission’s Green Consumption Pledge) kako bi ubrzala svoj doprinos održivom gospodarskom oporavku. Obećanje o zelenoj potrošnji prva je inicijativa u sklopu Nove strategije za potrošače EU i dio je Europskog sporazuma o klimi. Uz prvih pet kompanija koje su se inicijativi pridružile početkom ove godine, Erste Grupa je među šest kompanija koje sudjeluju u pilot projektu ove inicijative.

Erste se obvezuje da će povećati prodaju i broj svojih fondova s ekološkim oznakama, ojačati održivo izvještavanje i povećati promicanje održivog financiranja prema svojim klijentima.

Pridruživanje Obećanju o zelenoj potrošnji stavlja dodatan naglasak na ambicije Erste Grupe prema nastavku ulaganja napora u održivije društvo i gospodarstvo te označava još jedan važan korak na održivom putu te bankarske grupe.

Obveze će se provesti kroz Erste Asset Management (EAM), članicu Erste grupe koja upravlja fondovima i portfeljima. Izvještaji o napretku u izvršavaju obveza Erste Grupe objavljivat će se najmanje na godišnjoj razini na internetskim stranicama Grupe, kao i u izvješću o održivosti.

Više pojedinosti


 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: