Obrada i pohrana podataka unutar EU

Microsoft se obavezuje

0 Flares 0 Flares ×

11. svibnja 2021. – Najveći svjetski proizvođač softvera objavio je da će svim tvrtkama i organizacijama iz Europske unije omogućiti obradu i pohranu svih podataka unutar granica EU. To će se primijeniti na sve Microsoftove usluge računalstva u oblaku – Azure, Microsoft 365 i Dynamics 365. Realizacija navedenog Microsoftovog plana, nazvanog EU Data Boundary for the Microsoft Cloud, očekuje se do kraja slijedeće godine.

Microsoft će obradu i pohranu podataka unutar EU omogućiti i novim ulaganjima u europsku infrastrukturu podatkovnih centara. Foto: Christina Morillo, Pexels

Microsoftove Cloud usluge su već usklađene s EU smjernicama i korisnici iz komercijalnog i javnog sektora već mogu pohranjivati svoje podatke na teritoriju EU, a novi plan odnosi se na sve osobne podatke prikupljene za potrebe dijagnostike, generiranja usluga i pružanja tehničke podrške.

Ostvarenje navedenog plana Microsoft će podržati i novim ulaganjima u europsku infrastrukturu podatkovnih centra. EU Data Boundary for the Microsoft Cloud će biti proveden u postojećim i novim podatkovnim centrima u 13 zemalja Europe: Austriji, Danskoj, Francuskoj, Njemačkoj, Grčkoj, Irskoj, Italiji, Nizozemskoj, Norveškoj, Poljskoj, Španjolskoj, Švedskoj i Švicarskoj.

Osim korisnika u zemljama članicama EU, pristup rješenjima iz plana EU Data Boundary for the Microsoft Cloud imat će i korisnici u Norveškoj i Švicarskoj.

Više o planu pročitajte na blogu potpredsjednika tvrtke Microsoft, Brada Smitha.


 

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: