Obrazovanje za nezaposlene

Besplatno IT obrazovanje za dugotrajno nezaposlene i osobe bez kvalifikacija

0 Flares 0 Flares ×

Dugotrajno nezaposlene osobe, odrasle osobe bez stečenih kvalifikacija kroz redovno obrazovanje i odrasle osobe s nižim razinama kvalifikacija mogu u Pučkom otvorenom učilištu Algebra dobiti besplatno obrazovanje s područja računarstva – web dizajna, mrežne administracije, programiranja u C#, te osnovna znanja iz informatike u sklopu ECDL edukacije i edukacije za računalnog operatera.

Projekt s provedbom uskoro započinje u Vukovaru i Sisku, bit će proveden i u Rijeci, a za online izvedbu programa mogu se prijaviti građani iz cijele Hrvatske.

Projekt u cijelosti financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda s ciljem poboljšanja zapošljivosti i perspektive dugotrajno nezaposlenih osoba i odraslih osoba bez odgovarajuće razine obrazovanja i kvalifikacija ili pak s nižim razinama kvalifikacija.

Stjecanjem dodatnih digitalnih vještina i relevantnih industrijskih certifikata s područja računarstva, sljedeće skupine pojedinaca mogu podići svoju konkurentnost na tržištu rada i mogućnosti zapošljavanja: nezaposleni dulje od 12 mjeseci (stariji od 34 godine koji imaju završenu srednju školu), zaposlene ili nezaposlene osobe između 15 i 34 godina (s najviše završenom osnovnom školom) te zaposlene ili nezaposlene osobe neovisno o godinama koje su završile jednogodišnju ili dvogodišnju srednju školu.

Projekt “IT obrazovanje za sigurnije sutra” trajat će do siječnja 2021., a u prvom ciklusu koji počinje ove jeseni besplatno obrazovanje s područja informatike postaje dostupno građanima Vukovara i Siska, dok će u online obliku biti dostupno građanima cijele Hrvatske.

Spomenutim skupinama građana besplatno su od listopada na raspolaganju programi edukacije vezani uz web dizajn, sistemsku administraciju, programiranje Internet aplikacija u programskom jeziku C# na platformi .NET,

U prvom sljedećem ciklusu su i programi vezani uz osnovne računalne vještine – računalni operator i ECDL specijalist. Programi obrazovanja provodit će se korištenjem obrazovnih materijala i uz podršku Algebrinih mentora, te se u svim slučajevima radi o standardnoj, visokoj kvaliteti programa koje Algebra i inače provodi.

Algebra poziva pojedince s područja Vukovara i Siska koji udovoljavaju uvjetima za besplatno pohađanje ovih obrazovnih programa u učionici, te građane iz cijele Hrvatske koji programe žele pohađati u online obliku da se što ranije prijave ispunjavanjem
PRIJAVNICE

 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: