Obustava prislinih mjera naplate

Rješenja za pomoć klijentima na ugroženom području

0 Flares 0 Flares ×

Zagreb, 31. prosinca 2020. – Zbog velikih materijalnih šteta i drugih posljedica potresa u području Sisačko-moslavačke županije banke su, u suradnji s regulatorima, započele s intenzivnom koordinacijom i razgovorima s ciljem kreiranja sustavnog rješenja pomoći klijentima s tog područja, fizičkim i pravnim osobama, koji bi im omogućilo ugovaranje moratorija, odnosno nekog drugog vida restrukturiranja postojećeg duga.

Kao prvi korak s ciljem olakšavanja situacije, banke su donijele odluku o trenutačnoj obustavi iniciranja novih prisilnih mjera naplate, a ta će mjera biti na snazi sve do trenutka finalizacije sustavnog dugoročnog rješenja, o čemu će javnost biti pravovremeno i promptno obaviještena.

Banke u Hrvatskoj aktivno će sudjelovati u prevladavanju negativnih posljedica potresa u području Sisačko-moslavačke županije

Također, svim klijentima koji imaju ugovorene trajne naloge Hrvatska udruga banaka sugerira da se jave svojim poslovnim bankama kada to dozvole okolnosti radi mogućnosti reguliranja plaćanja kreditnih obveza.

Bake misle kako zajedno mogu adekvatnom i brzom reakcijom ublažiti negativne ekonomske posljedice u području pogođenom potresom.

Banke će nastaviti donirati materijale, opremu i novčane iznose raznim ustanovama, te i na taj način aktivno sudjelovati i biti partner Vladi Republike Hrvatske, građanima i tvrtkama u prevladavanju negativnih posljedica potresa i koronavirusa.


 

 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: