Odgoda plaćanja poreza

U razdoblju trajanja posebnih okolnosti

0 Flares 0 Flares ×

Zagreb, 24. ožujak 2020. – Porezna uprava je danas na svojim internetskim stranicama objavila članak u kojem detaljno opisuje kako poduzetnici kojima posebne okolnosti u kojima se nalazimo – pandemija corona virusa i potres u Zagrebu – utječu na na poslovanje.

Svaka tvrtka koja to želi, može Poreznoj upravi podnijeti Zahtjev za odgodom plaćanja uslijed posebnih okolnosti.

Zahtjev je dostupan na internetskoj stranici Porezne uprave, a moguće ga je podnijeti putem sustava ePorezna, web forme Pišite nam – birajući temu ePorezna – JPPU podtemu Zahtjev za odgodom plaćanja, pri čemu je potrebno popuniti i priložiti obrazac.

Samo iznimno, paušalni porezni obveznici, koji iz objektivnih razloga ne mogu podnijeti Zahtjev na navedene način mogu neposrednim telefonskim kontaktom zatražiti usmeno podnošenje Zahtjeva.

Važno: na dan podnošenja Zahtjeva, tvrtka mora biti uredan porezni obveznik što znači da mora imati podnijete sve porezne prijave i podmirene sve dospjele obveze

Više informacija o načinu i uvjetima kako možete podnijeti zahtjev možete pronaći ovdje.

U Narodnim novinama br. 35/20 objavljen je Pravilnik o dopunama Pravilnika o provedbi Općeg poreznog zakona kojim se regulira provedba postupka plaćanja poreza u posebnim okolnostima.

Telefonski kontakti Porezne uprave.


 

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: