Odgođen rok predaje financijskih izvještaja

Odluka Ministarstva financija

0 Flares 0 Flares ×

Zagreb, 11. travnja 2020. Izmjene i dopune Zakona o računovodstvu (NN 42/2020 od 07.04.2020. godine), dobile su 08.04.2020. i svoj epilog u vidu izmjena i dopuna Pravilnika o rokovima predaje financijskih izvještaja i računovodstvene dokumentacije u posebnim okolnostima (NN 43/2020 od 08.04.2020. godine).

Izmjene su inicirale brojne udruge računovodstvenih djelatnika i računovođe koji su proteklih tjedana pod znatno pojačanim pritiskom što zbog apliciranja na razne mjere za svoje klijente, što zbog praćenja brojnih zakonskih izmjena u proteklim tjednima te samome radu na završnim financijskih izvješćima klijenata pod posebnim uvjetima ograničenog kretanja kao i kolanja dokumentacije.

Pravilnikom se propisuju novi rokovi za vrijeme trajanja posebnih okolnosti

– Obveze javnih davanja koje se utvrđuju na temelju Prijave poreza na dobit, obrazaca i izvješća dospijevaju na naplatu 31.07.2020.

Ove odredbe ne primjenjuju porezni obveznici kojima u skladu s posebnim propisom oporezivanju dobiti izabrano porezno razdoblje nije izjednačeno s kalendarskom godinom (otvaranje stečaja, statusne promjene, prestanak poslovanja i dr.), odnosno kojima obveza podnošenja prijave ne dospijeva četiri mjeseca nakon isteka poreznog razdoblja.


 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: