Odgovorno primjenjuju umjetnu inteligenciju

Mindsmiths, nagrađen

0 Flares 0 Flares ×

Mindsmiths, nagrađen

Tim Mindsmiths

16. studenoga 2021. – Razvojna tehnološka tvrtka (startup) iz Zagreba, Mindsmiths, dobitnik je globalne nagrade Top of AI Startups koju organizacija Alliance for Responsible AI dodjeljuje projektima koji odgovorno primjenjuju umjetnu inteligenciju.

Hrvatski startup je sa svojom platformom za razvoj rješenja temeljenih na tehnologijama umjetne inteligencije, prepoznat kao najbolji u konkurenciji 17 projekata iz više od 10 zemalja.

Mindsmiths UI platforma, strateški definirana UN-ovim ciljevima održivog razvoja, omogućuje stvaranje autonomnih sustava podrške (engl. Autonomous Support System – ASS) korisnicima koji su svoju primjenu do sada pronašli u nizu industrija, od zdravstvene skrbi za kronične pacijente do financijskih savjeta klijentima u bankarskom sektoru.

Na drugom mjestu našao se startup iz Rusije i UAE-a Life Peak. Riječ je o digitalnom sustavu koji omogućuje online praćenje i predviđanje opasnih psihofizičkog stanja. Treće nagrađeno rješenje je španjolski Insikt, koje radi na razvoju modela umjetne inteligencije koji organizacijama omogućuju prikupljanje obavještajnih podataka o internetskim aktivnostima izravno povezanima s terorizmom, govorom mržnje, ekstremizmom, radikalizacijom ili trgovinom ljudima.

Alliance for Responsible AI organizacija je koja broji nekoliko europskih udruženja koja zajednički podržavaju razvoj sigurne, pouzdane i inkluzivne primjene tehnologije umjetne inteligencije. Cilj organizacije je, između ostalog, otvoriti diskusiju s javnim institucijama i tijelima u Europi kako bi se osiguralo da umjetna inteligencija bude uključiva, te u svojem razvoju ne izostavlja nijednog pojedinca ili skupinu.

Kako bi promovirali pouzdana UI rješenja, u organizaciji Alliance for Responsible AI osnovali su nagradu Top of AI Startups čija je svrha dati prepoznatljivost inicijativama na području umjetne inteligencije koje slijede Etičke smjernice za pouzdanu umjetnu inteligenciju Europske komisije.

Članice organizacije su We The Humans, Global AI Ethics Institute, Beyond the Horizon i Futurous.


 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: