Održani regionalni dani EU fondova

Informativno-edukativna događanja EU

0 Flares 0 Flares ×
Događanje “Regionalni dani EU fondova” Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, kao nositelj politike ravnomjernog regionalnoga razvoja u Republici Hrvatskoj i ove godine organizira informativno-edukativna događanja pod nazivom „Regionalni dani EU fondova“.

Putem brojnih događaja, koji će biti organizirani u 30 gradova diljem Hrvatske, šira javnost i svi zainteresirani pojedinci, na razumljiv i pristupačan način, moći će dobiti informacije o svim mogućnostima financiranja iz fondova Europske unije.

Prvo takvo događanje održano je jučer u Karlovcu, u kongresnoj dvorani Javne ustanove Aquatika. Nakon okruglog stola naslovljenog „Razvoj Karlovca kroz fondove EU“ na kojoj su sudjelovali  Damir Mandić, gradonačelnik Karlovca; Ksenija Slivar, voditeljica Odjela za programiranje i vrednovanje programa u Ministarstvu turizma;  Tomislav Hrastovšćak, vlasnik tvrtke Star turist i Margarita Maruškić Kulaš, ravnateljica Javne ustanove Aquatika – Slatkovodni akvarij Karlovac, održan je niz stručnih predavanja pod zajedničkim nazivom „EU fondovi kao mogućnost financiranja.“

U predavanjima su predstavljeni aktualni natječaji  za razvoj poljoprivrede, turizma, poduzetništva, energetsku učinkovitost te mjere aktivne politike zapošljavanja.

Antonio Surjan Žanko iz tvrtke Zlatni plamen održao je radionicu „Kako napisati projektni prijedlog i dobiti sredstva iz EU fondova?“ na kojoj su sudionici imali priliku saznati kako pripremiti projektnu dokumentaciju.

Nakon radionica, sudionici su obišli projektne lokacije Aquatika – slatkovodni akvarij Karlovac i projekta „Zaštita i promocija kestena u gradu Karlovcu.“

Događanje „Regionalni dani EU fondova” namijenjeno je svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja fondova Europske unije. Putem interaktivnih radionica, panel diskusija i edukativnih sadržaja, polaznici će uz korisne savjete ujedno imati priliku razmijeniti iskustva i povezati se s predavačima i drugim sudionicima, sa svrhom jačanja suradnje na svim razinama i realizacije što većeg broja projekata.

Svi zainteresirani za nadolazeće besplatne edukacije mogu se prijaviti na: www.danifondova.eu

___

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: