Optimizam predsjednika uprava

Kako globalno, tako lokalno

0 Flares 0 Flares ×
Novi proizvodi i usluge, organski rast i poboljšana operativna učinkovitost bit će glavne poluge rasta, misle predsjednici uprava u Hrvatskoj.

Četiri petine (81%) predsjednika uprava tvrtki u Hrvatskoj planira povećati ulaganja u digitalnu transformaciju

18. lipnja 2021. – Konzultantska kuća PwC Hrvatska predstavila je rezultate istraživanja mišljenja predsjednika uprava hrvatskih tvrtki. Zanimljivost tih rezultata je u tome što se naši predsjednici uprava u mnogočemu slažu s mišljenjima predsjednika uprava diljem svijeta, no ima i nekoliko značajnih razlika. Evo naglasaka.

Četiri petine (81%) predsjednika uprava tvrtki u Hrvatskoj planira povećati ulaganja u digitalnu transformaciju, a većina ih očekuje i rast gospodarstva od bar tri posto, do kraja ove godine.

Novi proizvodi i usluge, organski rast i poboljšana operativna učinkovitost bit će glavne poluge rasta, dok će novi strateški savezi i zajednička ulaganja utjecati na rast gospodarstva u našoj zemlji.

Optimistično gledaju i na stanje globalne ekonomije.

S izuzetkom SAD-a, hrvatski predsjednici uprava najvažnijim zemljama za rast poslovanja svojih kompanija u sljedećih 12 mjeseci smatraju europske zemlje, pri čemu vode Srbija, Austrija, Njemačka, Slovenija i Bosna i Hercegovina.

S druge strane, i dalje ih brine pandemija, populizam u politici i prekomjerna regulacija – štoviše, predsjednici uprava tvrtki u Hrvatskoj smatraju da bi kvalitetan porezni sustav trebao biti najvažniji prioritet Vlade.

Istraživanje hrvatskih predsjednika uprava provedeno je početkom ove godine i uključuje mišljenja vodećih ljudi kompanija iz uslužnih i proizvodnih djelatnosti.

Više pojedinosti


 

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: