Osnažite svoju konkurentnost

EU natječaj Internacionalizacija poslovanja

0 Flares 0 Flares ×

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je EU natječaj Internacionalizacija poslovanja MSP-ova – Faza 2, referentna oznaka: KK.03.2.1.16.

Poziv je namijenjen mikro, malim i srednjim tvrtkama, a cilj mu je osnažiti njihovu međunarodnu konkurentnost olakšavanjem predstavljanja proizvoda i usluga poslovnoj zajednici u inozemstvu te povećanje udjela malih i srednje velikih tvrtki u ukupnom izvozu roba i usluga poboljšanjem uvjeta za njihov rad u međunarodnom okružju.

Dodijeljenim bespovratnim sredstvima sufinancirat će se projektne aktivnosti koje uključuju sudjelovanje na međunarodnim sajmovima ili poslovnim susretima (B2B) izvan naše zemlje te istraživanje inozemnog tržišta.

Najniži iznos potpore pojedinom projektu je 100 tisuća kuna, a najviši milijun kuna, pri čemu je intenzitet potpore za mikro i mala poduzeća 85 posto, dok za srednja poduzeća intenzitet iznosi 65 posto prihvatljivih troškova.

Potpora dodijeljena po ovom Pozivu smatra se potporom male vrijednosti i dodjeljuje se putem OP Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Poziv za ovaj natječaj je trajno otvoren, a rok za podnošenje projektnih prijedloga traje od 30. listopada 2018., od 11 sati do 29. lipnja 2020. godine, odnosno do iskorištenja raspoloživih sredstava.

Ukupna vrijednost raspoloživih sredstava je 58 milijuna. Projektni prijedlozi podnose se elektronički, putem sustava eFondovi.

Natječajna dokumentacija nalazi se na ovoj poveznici.

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: