Osnovan ured “Made in America”

Kupujte proizvedeno u Americi

0 Flares 0 Flares ×

15. srpnja 2021. – Administracija Sjedinjenih Država napravila je posljednji korak ka implementaciji izvršne zapovjedi predsjednika Joe Bidena (s kraja siječnja ove godine) prema kojoj će se početi provoditi inicijativa “Kupujte proizvedeno u Americi” (Poznato? :)).

Ovoga tjedna na dužnost je stupila (imenovana je još u travnju) prva direktorica ureda za provedbu tih inicijativa, Celeste Drake. Ured Made in America formalno je smješten u Ministarstvo financija, u Ured za upravljanje proračunom.

Celeste Drake

Celeste Drake je stekla reputaciju kao stručnjakinja za trgovinu, a prije ove funkcije bila je zadužena za odnose s državnom administracijom u Američkom cehu direktora (Directors Guild of America). Prije je radila na raznim politikama koje su se ticale trgovine i svega s čime se suočavaju tvrtke koje svoje proizvode plasiraju diljem svijeta.

U priopćenju za javnost kaže se da će prva nacionalna direktorica ureda Made in America oblikovati i primjenjivati politike predsjednika Bidena koje su u skladu s njegovom vizijom budućnosti sažete u izrazu – “sve proizvedeno u Americi, američkom radnog snagom.” U tu viziju uključeni su svi, od najvećih transnacionalnih korporacija do najmanjeg poduzetnika u najmanjoj županiji u Sjedinjenim Državama.

Zasad, inicijativa Kupujte proizvedeno u Americi je više-manje stajala, pa će prva zadaća direktorice ureda biti pokretanje jasne procedure kojom će se utvrđivati što je izvorno (ili pretežno) američko, kako bi se dobili kriteriji za proizvode i usluge koje će nositi oznaku (i dobiti potpore) Made in America.

Napraviti će se i posebna internetska stranica na kojoj će se komunicirati sve pojedinosti Made in America inicijative.


 

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

Odgovori

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: