Osposobljavanjem do veće produktivnosti

Istraživanje tvrtke PwC

0 Flares 0 Flares ×
Tvrtke trebaju nove mogućnosti jer tehnološka rješenja sve više uključuju suradnju s trećim stranama. Foto: PwC

25. veljače 2021. – Prema istraživanju The Productivity Agenda 2021, koje je naručila konzultantska kuća PwC, financijske institucije troše značajne količine vremena i truda kako bi povećale produktivnost svoje radne snage. Evo nekoliko zaključaka iz istraživanja.

Sedamdeset dva posto ispitanika planira primijeniti dodatne specifične mjere produktivnosti, a digitalizacija je financijskim institucijama u tome ključan alat.

Tvrtke trebaju nove mogućnosti jer tehnološka rješenja sve više uključuju suradnju s trećim stranama. Nisu samo tehničke vještine potrebne radnicima već i osposobljavanje za nove osobne vještine, poput agilnih metoda i naprednih tehnika suradnje.

Razvoj novih vještina ključ je povećanja produktivnosti i stjecanja konkurentske prednosti u sektoru financijskih usluga

Pedeset posto ispitanika koristi rješenja nabavljena iz mnoštva (eng. crowd-sourced), uključujući angažiranje više zaposlenika na ugovor o djelu kako bi pristupili specijaliziranim vještinama, a više od svake četvrte (27 %) tvrtke troši više od 20 % svojih operativnih troškova na programe provođenja promjena.

Tri četvrtine (77 %) organizacija prati produktivnost radnika. Osamdeset posto institucija koje koriste crowd-sourced platforme i zaposlenike na ugovor o djelu navelo je da te prakse donose veliku vrijednost.

PwC sugerira da će se upotreba radnika na ugovor o djelu znatno povećati u sljedećih 3-5 godina. Trenutačno, radnici s ugovorom o djelu čine samo 5 % zaposlenih, u usporedbi sa 70 % stalno zaposlenih, 32 % s nepunim radnim vremenom i 9 % vanjskih suradnika.

Izgledi za veće korištenje ekonomije temeljene na ugovoru o djelu posebno su značajni, pri čemu je polovica anketiranih organizacija izjavila da u sljedećih 3-5 godina očekuje povećanje svog udjela zaposlenih preko ugovora o djelu, umjesto zapošljavanja na neodređeno. Unatoč sve dostupnijim kadrovima na zahtjev, većina se institucija i dalje oslanja prvenstveno na zaposlenike na neodređeno i određeno. Među ispitanicima, vanjski suradnici čine samo 9 % radne snage, a kadrovi koji rade na ugovor o djelu čine samo 5 %.

Očekuje se da će se zapošljavanje na ugovor o djelu u sljedećih pet godina znatno povećati

Od organizacija s uspostavljenim programima promjena, 60 % ulaže u specijaliziranu obuku svojih ljudi, a 51 % je imenovalo mentore za karijeru kako bi rasli i zadržali talente.

Uz to, gotovo 80 % anketiranih tvrtki koristi dodatne alate za potporu produktivnosti svojih ljudi putem alata UI (54 %), dubokog učenja (40 %) i robotske automatizacije procesa (37 %), što rezultira s preko 90 % tvrtki koje su rekle da su uspješne. Digitalni alati uspješno su osnažili internu radnu snagu u financijskim institucijama, a 90 % ispitanika izjavilo je da je upotreba ovih alata poboljšala produktivnost.

PwC vjeruje da će u roku od pet godina zaposlenici na ugovor i djelu vjerojatno vršiti 15 % do 20 % posla tipične institucije, na što će utjecati kontinuirani pritisci troškova i potrebe pristupa digitalno kvalificiranim kadrovima. To je, zajedno s ulaganjem u osobne vještine i digitalnu stručnost stalnijih zaposlenika, ključno za otključavanje povećanja produktivnosti u budućnosti.

Više pojedinosti.


 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: