Otvoren natječaj Deloitte CE Fast 50

Rang-ljestvica najbrže rastućih srednjoeuropskih tehnoloških tvrtki.

0 Flares 0 Flares ×

Zagreb, 4. lipnja 2020. – Tvrtka Deloitte danas je otvorila natječaj za uvrštenje u rang-ljestvicu pedeset najbrže rastućih tehnoloških tvrtki u Srednjoj Europi.

Natječaj se provodi 21 godinu, obuhvaća najbrže rastuće tehnološke tvrtke iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Češke, Estonije, Hrvatske, Kosova, Latvije, Litve, Mađarske, Moldavije, Poljske, Rumunjske, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Slovačke i Srbije.

Deloitteov Fast 50 program u Srednjoj Europi rangira 50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki, bilo da se radi o javnom ili privatnom vlasništvu. Rangiranje se provodi na temelju prosječnog rasta koji je pojedina tvrtka ostvarila u razdoblju od četiri godine.

U obzir ulaze sve tvrtke koje posluju u sljedećim (ili srodnim) industrijama: komunikacije, tehnologije zaštite okoliša, fintech, hardver, zdravstvo, farmaceutska industrija, mediji i industrija zabave te razvoj softvera. Za potrebe formiranja ljestvice za 2020. godinu, Deloitte će analizirati prihode koje su prijavljene tvrtke ostvarile od 2016. do 2019. godine.

Natječaj se sastoji od dvije kategorije: 50 najbrže rastućih (CE Fast 50) i kategorije Zvijezde u usponu (Rising Stars) te posebne nagrade: Zvjezdani učinak – Srednje Europe (Impact Star – Central Europe).

Kako bi se tvrtka kvalificirala za uvrštenje u ljestvicu, mora ispuniti nekoliko kriterija: u 2016., 2017. i 2018. godini godišnji prihodi tvrtke moraju iznositi najmanje 50.000 eura, a u 2019. godini moraju biti veći od 100.000 eura. Mora imati sjedište u nekoj od srednjoeuropskih zemalja, mora se baviti razvojem ili proizvodnjom zaštićene tehnologije ili značajna kapitalna sredstva trošiti na istraživanje i razvoj, a u svojoj vlasničkoj strukturi ne smije imati ovisne subjekte u pretežitom vlasništvu strateških subjekata.

U kategoriju Zvijezda u usponu Deloitte uvrštava „mlade“ tvrtke s potencijalom rasta, ali posluju kraće od četiri godine, što je minimalni prag za ulazak u glavnu kategoriju. Kandidati za ovu kategoriju moraju poslovati najmanje tri godine i u svakoj od njih (2017. – 2019.) imati ostvaren godišnji prihod veći od 30.000 eura. U svemu drugome primjenjuju se isti kriteriji kao i za rang-ljestvicu pedeset najbrže rastućih.

Što se tiče kategorije Zvjezdani učinak – Srednje Europe, treba ispuniti dodatni upitnik. Riječ je o posebnoj kategoriji u kojoj se odaje priznanje društvu koje uspješno povezuje izvrsne proizvode/usluge s pozitivnim učinkom na barem jedno od sljedećih područja: društvo, poslovanje, inovaciju, okoliš i raznolikost.

Zainteresirani za prijavu u kategoriji Zvjezdani učinak moraju prodati proizvod i/ili uslugu s učinkom u sljedećim poljima: učinak na poslovanje, okoliš i društvo raznolikost među zaposlenicima i/ili rukovoditeljima razvoj jedinstvenih resursa i/ili usluga.

Aplikacija za prijavu i kriteriji dostupni su na internetskim stranicama „Technology Fast 50“: www.deloitte.com/2020/fast50ce.

Kandidati koji zadovoljavaju kriterije automatski ulaze u Deloitteovo natjecanje za 500 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki u Europi, na Bliskom istoku i Africi (regija EMEA), gdje u 2016., 2017. i 2018. godini godišnji prihodi tvrtke moraju iznositi najmanje 50.000 eura, a u 2019. godini moraju biti veći od 1.000.000 eura.

Rok prijave za ovogodišnji natječaj istječe 14. kolovoza 2020. godine, a rang-ljestvica će biti objavljena početkom studenoga 2020. godine.


 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: