Otvoren natječaj za komercijalizaciju inovacija

Poziv Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja

0 Flares 0 Flares ×

20. svibnja 2022. – Počelo je zaprimanje prijava projektnih prijedloga za poziv Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja “Komercijalizacija inovacija”. Riječ je o natječaju vrijednom 380 milijuna kuna, a cilj mu je poticanje ulaganja u mikro, male i srednje velike poduzetnike koji se bave proizvodnjom inovativnih proizvoda i usluga visoke dodane vrijednosti, te projektima koji imaju najviše šanse ostvariti komercijalni uspjeh.

Projektni prijedlozi podnose se isključivo putem sustava eNPOO, do 30. lipnja 2023., odnosno do iskorištenja raspoloživih sredstava za Poziv.

Po zaprimanju projektnih prijedloga napraviti će se procjena njihove kvalitete, po redoslijedu zaprimanja, kako bi korisnici koji se kvalificiraju za dodjelu, svoje projekte mogli realizirati u što kraćem roku.

Financirati će se samo oni projektni prijedlozi koji udovolje svim zahtjevima postupka dodjele, pri čemu minimalni broj bodova koje je potrebno ostvariti u ocjeni kvalitete iznosi 70% ukupnog broja bodova.

Bodovni prag je veći u odnosu na prijašnje pozive Ministarstva, čime se osiguravaju pretpostavke za prolaznost projekata visoke razine kvalitete.

Postupak dodjele sredstava provode Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja te agencija HAMAG-BICRO, a rad informatičkog sustava eNPOO u nadležnosti je Ministarstva financija.


 

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: