Pametna rasvjeta. Inovacije. Generacija NOW

Radionica. Inoviraj-Profitiraj. Edukacija.

0 Flares 0 Flares ×

Zagreb, 24. rujna 2020. – Novosti, ukratko:

Pametna rasvjeta. Radionica o pametnim, sigurnim i ekološki osviještenim gradovima (Smart / Safe / Green City), održana jučer Gospodrskoj komori na inicijativu tvrtki Open Way i Detas, za jednu od svojih glavnih tema imača je pametnu rasvjetu. Cilj radionice bio je upoznati javni i privatni sektor s trendovima u primjeni koncepta pametnih gradova. Predstavljena je regulativa u području javne i druge rasvjete te proizvodi koji su planski stvarani s ciljem transformacije gradova s obzirom na energetsku učinkovitost i smanjenje svjetlosnoga onečišćenja. Više pojednosti.

Nacionalna izložba inovacija. 1. listopada u Zagrebu. Na Izložbi u zagrebačkom City Plaza centru nastupit će dvadesetak tvrtki iz različitih industrija, koje su uspjele komercijalizirati svoje ideje i nude ih na hrvatskom i stranim tržištima. Svoje inovacije na Izložbi će predstaviti AD Plastik, Altpro, Bernarda, Citus, CroAI, Dok-Ing, Elda, Genos, iCat, Kristalna ideja, MarinaLab, Mindsmiths, NOVAMINA centar inovativnih tehnologija, ORQA, Podravka, RASCO, ROTO Kruna, Šestan Busch, Telecor Zagreb, Tipos Resurs i Udruga inovatora. Događaj je dio inicijative „Inoviraj – profitiraj“ nastale u sklopu projekta „Promocija poduzetništva“ s ciljem poticanja inovativnog poduzetništva kao važnog temelja za ekonomsko jačanje Hrvatske. Riječ je o projektu koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Više pojedinosti

Generacija NOW. Najveći hrvatski operater telekomunikacija nastavlja s ulaganjem u buduće STEM stručnjake. Hrvatski telekom je otvorio prijave za novi donacijski natječaj Generacija NOW. Kroz taj natječaj Hrvatski Telekom ulaže 700 tisuća kuna u razvoj STEM područja u Hrvatskoj. Natječaj traje od 22. rujna do 5. listopada i na njega se, putem online obrasca, mogu prijaviti sve obrazovne ustanove i neprofitne institucije koje promiču bavljenje STEM područjem. Hrvatski Telekom je u posljednje četiri godine uložio više od četiri milijuna kuna u STEM edukaciju. U programu sudjeluje više 300 obrazovnih institucija. Novost ovogodišnjeg programa jest IRIM-ov interaktivni edukacijski web portal Izradi! na kojemu je svima dostupan i besplatni tečaj o Arduinu, za STEM područje iznimno bitnoj tehnologiji koja će se koristiti u edukaciji. Program Generacije NOW i ove će se godine, ukoliko to epidemiološka situacija dopusti, održavati u prostorima odabranih ustanova diljem Hrvatske, a interaktivni materijali dodatno će pomoći polaznicima programa pri stjecanju znanja i izradi vlastitih projekata. Više pojedinosti.


 

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: