Pametna tvrtka i vještine inoviranja

Inteligentni softver za stvaranje novih poslovnih modela

0 Flares 0 Flares ×
SAP-ovi stručnjaci predstavili su niz inovativnih rješenja koja tvrtkama pomažu u povećavanju učinkovitosti i zadovoljstva kupaca.

Softverska kompanija SAP, u sklopu europskog projekta The Intelligent Enterprise – Innovation on the Move, (Pametna tvrtka – inovacija u pokretu) pokazala je jučer i danas u Zagrebu kako se tehnologije poput blockchaina, Interneta stvari i strojnog učenja mogu primijeniti u različitim industrijama. Za tu svrhu, u Zagreb je stigao SAP-ov posebno tehnološki opremljen kamion koji je posjetiteljima omogućio interaktivno iskustvo rada sa SAP-ovim softverom, u 360 stupnjeva, uz zaslone osjetljive na dodir i kontrolu aplikacija glasom.

Korisnici iz vodećih domaćih kompanija (primjerice, iz Podravke), kroz prezentacije specifično prilagođene njihovim industrijama saznali su kako mogu koristiti nove tehnologije u svakodnevnom poslovanju.

Sonja Popović, direktorica SAP d.o.o.

Unutar kamiona stvoren je alternativni svijet gdje su posjetitelji mogli vidjeti kako inovacije podupiru život u budućnosti: od digitalnih lanaca opskrbe i pametnih rješenja za osiguravateljsku industriju do holističkog upravljanja ljudskim potencijalima.

Sonja Popović, direktorica SAP d.o.o. izjavila je: Blockchain, strojno učenje i Internet stvari stvaraju nove vrijednosti za kompanije koje ih koriste, njihove zaposlenike i krajnje kupce. Nove tehnologije pomažu im u rješavanju specifičnih problema i često dovode do stvaranja inovativnih poslovnih modela što je ključno za konkurentnost. Pokazali smo primjere različitih inovacija, a cilj nam je digitalno putovanje svojih korisnika i njihovu tranziciju prema inteligentnoj kompaniji učiniti što lakšom i jednostavnijom.’

Događanje je privuklo i predstavnike Grada Zagreba, akademsku zajednicu te građane koji su mogli saznati više o potencijalu novih tehnologija za izgradnju pametnog grada. Naime, nove tehnologije omogućavaju veću raznolikost gradskih usluga, znatne uštede, porast zadovoljstva građana te poboljšanje kvalitete života njegovih stanovnika.

Unutar kamiona stvoren je alternativni svijet gdje su posjetitelji mogli vidjeti kako inovacije podupiru život u budućnosti.

Posjetitelji su se upoznali s načinima na koje gradovi mogu efikasnije upravljati administrativnim sustavom i komunalnim uslugama, ali i aktivnim uključivanjem stanovnika u planiranje njegova razvoja i funkcioniranja.

SAP nudi gradovima digitalnu infrastrukturu za budućnost koja rješava probleme poput gužvi, zagađenja, neučinkovitog javnog prijevoza itd.

Turneja The Intelligent Enterprise predstavlja iskorak za SAP u pogledu digitalnog iskustva koje nudi korisnicima. Naime, roadshow kamion koji se mogao posjetiti u Zagrebu replika je SAP Immersive Experience sobe koja je do sada bila dostupna jedino u sjedištu tvrtke u Walldorfu. Turneja The Intelligent Enterprise započela je sredinom ljeta u Njemačkoj, a do sada je posjetila Švicarsku, Mađarsku, Češku, Poljsku i Sloveniju. Nakon Hrvatske, nastavlja se dalje po Europi.

Više pojedinosti: www.sap.hr
___

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: