Pametno upravljanje vremenom

Na putu do posla ili škole

0 Flares 0 Flares ×

Zagreb, 15. rujna 2020. – U novom istraživanju Laboratorija za istraživanje potrošačkih navika (Ericsson ConsumerLab Report) sažeti su pogledi ljudi o tome kako provode vrijeme na putu na posao. Anketa je obuhvatila ljude iz šesnaest velikih gradova u svijetu, i jednakovrijedna je kao da je istraživanje provedeno anketom sa 130 milijuna korisnika pametnim mobitela.

Istraživanje je pokazalo kako 56% ispitanika na posao putuje automobilom. Više od dvije trećine njih (67%) žele to i nastaviti dok bi njih 19% promijenilo prijevozno sredstvo, a 14% bi ih se prebacilo na javni prijevoz. Odabir javnog prijevoza motiviran je troškovima i brigom za okoliš.

Svojim putovanjem na posao najviše su zadovoljni oni koji aktivno kreiraju uvjete za svoje putovanje (25% njih). S druge strane, oni imaju i manju toleranciju od drugih na vanjske uvjete svog putovanja.

Kako bi iskustvo putovanja na posao ili u školu bilo jednako zadovoljavajuće za sve, trebalo bi kopirati uvjete koji imaju oni najzadovoljniji. Pri tome su važna tri čimbenika:

Fleksibilnost – Nemogućnost prilagodbe ruta ili prijevoznog sredstva uzrok je frustracije za 59% korisnika javnog prijevoza, što je slučaj kod samo 12% zadovoljnih.

Osobni prostor – 9 od 10 onih koji su zadovoljni prijevozom kažu da imaju dovoljno fizičkog i mentalnog prostora na većem dijelu svojeg putovanja.

Pristup internetu – od ispitanika koji imaju brzi pristup internetu, 85 posto ih tvrdi da ima dovoljno mentalnog prostora da se usredotoče na svoje aktivnosti.

Izvještaj je (uz prethodnu registraciju) dostupan na Ericssonovim internetskim stranicama.

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: