Partneri u digitalizaciji zdravstva regije

IN2 Grupa i SRC Infonet

0 Flares 0 Flares ×
Liječnik i pacijent se više neće morati svakodnevno viđati „u živo“, već će liječnik moći liječiti pacijenta i na daljinu putem novih digitalnih platformi. Foto: Pavel Danilyuk / Pexels

8. travnja 2022. – IN2 grupa iz Zagreba i SRC Infonet iz Nakla, vodeći proizvođači bolničkih informacijskih sustava u Hrvatskoj i Sloveniji, sklopili su strateško partnerstvo na području digitalizacije zdravstva u regiji – kompanije ujedinjuju svoja znanja i proizvode kako bi na tržištima regije, ali i šire, ponudile cjelovitu uslugu, veći kapacitet i višu razinu kvalitete u izvođenju IT projekata u zdravstvu.

U tom smjeru razmatraju se sinergije postojećih bolničkih sustava IN2 IBIS i SRC Infonet Birpis s novom generacijom rješenja Green Cube, sinergije vlastitih laboratorijskih sustava kao i dijelova nacionalnih platformi eZdravlja (eUputnica, eRecept, eNaručivanje) s kojima su obje tvrtke prisutne u Hrvatskoj i u Sloveniji.

U Hrvatskoj i Sloveniji više od 70 bolnica, gotovo 5.000 timova obiteljske medicine te veliki dijelovi oba nacionalna sustava eZdravlja koriste IT rješenja IN2 grupe i SRC Infoneta.

Ovo partnerstvo motivirano je i činjenicom što se veliki dio financiranja projekata iz područja unaprjeđenja zdravstvenih sustava Hrvatske i Slovenije provodi putem trenutno aktivnih programa i projekata Europske unije, a posebno onaj dio koji se nalazi u nacionalnim planovima oporavka. Svi ti zdravstveni EU projekti u obje zemlje zahtijevat će visoko sofisticirane IT usluge te dovoljno kapacitirane i iskusne IT tvrtke koje ih mogu provesti.

U Hrvatskoj i Sloveniji više od 70 bolnica, gotovo 5.000 timova obiteljske medicine te veliki dijelovi oba nacionalna sustava eZdravlja koriste IT rješenja IN2 grupe i SRC Infoneta. Na spomenutim projektima radi 300 visoko specijaliziranih stručnjaka upravo iz područja IT-a u zdravstvu, a zahvaljujući njihovom znanju i iskustvu IN2 grupa i SRC Infonet mogu prepoznati i definirati buduće potrebne promjene u zdravstvu te iste realizirati.

Novi procesno potpomognuti pametni BIS sustavi zamijenit će „stare“ sustave za evidenciju nalaza i naplatu zdravstvenih usluga. Novi cloud distribuirani sustavi s mobilnim sučeljem zamijeniti će klasične klijent-server aplikacije.

Liječnik i pacijent se više neće morati svakodnevno viđati „u živo“, već će liječnik moći liječiti pacijenta i na daljinu putem novih digitalnih platformi.

Pametne smjernice i kontinuirano vođenje tijeka liječenja, a koje se bazira na podacima te je usmjereno najboljem ishodu, zamijenit će dosadašnju praksu u kojoj se tipično rješava samo akutni zdravstveni problem bez sagledavanja šireg konteksta te holističkog pristupa liječenju.

Primarni fokus će biti na korištenju najnovijih dostignuća i trendova u digitalnoj zdravstvenoj tehnologiji s ciljem da skrb o pacijentima bude preciznija, više personalizirana te povezana. Obje tvrtke su sa svojim rješenjima već prisutne u susjednim zemljama: Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Makedoniji i Srbiji te Azerbajdžanu, Saudijskoj Arabiji i Vijetnamu. Strategija za budućnost je proširenje poslovanja i na druge zemlje jugoistočne Europe i šire.

Više pojedinosti


 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: