Payten preuzeo Monri

Payten ulazi na tržište distribucije nezavisnih POS sustava

0 Flares 0 Flares ×

Zagreb, 10. prosinac 2019. – Nastavljajući svoju strategiju širenja tvrtka Payten nedavno je kupila 80% dionica kompanije Monri, sa sjedištem u Bosni i Hercegovini koja djeluje u BiH, Hrvatskoj i Srbiji.

Tvrtka Monri specijalizirana je za distribuciju uređaja SinglePOS trgovcima, pružajući bankama i trgovcima na malo mogućnost korištenja sustava WebPay – sustav „Saas” eCommerce Payment Gateway te razvoj i prodaju naprednih rješenja za programsku opremu koja se rabi za elektronička plaćanja.

Piotr Jeleński, izvršni direktor Paytena, komentirao je da „ovim preuzimanjem osnažujemo naš portfelj payment usluga iznimnim proizvodima i rješenjima kao što su nezavisna mreža POS-a SinglePOS, Internet Payment Gateway i POS switching te na ovaj način omogućujemo trgovcima značajno poboljšanje iskustva s POS uređajima. Uvjeren sam da će pridruživanje Monrija, jednoga od vodećih omnichannel pružatelja payment usluga u jugoistočnoj Europi, potaknuti rast poslovanja Paytena u području elektroničkih plaćanja”.

Damir Čaušević, izvršni direktor Monrija, objašnjava važnost preuzimanja kompanije: „Bili smo skupina entuzijasta koji su zaista prepoznali prilike na tržištu i nezasićene tržišne niše. Naš je uspjeh s vremenom privukao Payten, člana Grupe Asseco, koji se nesumnjivo nalazi među najboljih deset prodavača programske opreme u Europi. Za Monri ovo nije samo preuzimanje, već prepoznavanje našega truda, opravdanje kvalitete našega rada i najbolja moguća prilika ubrzati daljnji rast i širenje na tržištu. Uvjereni smo da će novostvorena sinergija s Paytenom omogućiti nove poslovne pothvate i s vremenom ostvariti utjecaj na globalni ekosustav plaćanja.”

___

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: