Pet eko-startupa u borbi za 120 tisuća eura

Druga generacija EIT Climate-KIC Croatia akceleratora

0 Flares 0 Flares ×

Zagreb, 5. svibnja 2020. Danas su, na posebno organiziranom virtualnom događaju, predstavljene startup tvrtke druge generacije EIT Climate-KIC Croatia akceleratora – programa Europskog instituta za inovacije i tehnologiju kojeg u Hrvatskoj provodi ZICER – Zagrebački inovacijski centar.

Riječ je o šest tvrtki čiji su ekologiji usmjereni projekti kroz tri kruga odabira i u iznimno jakoj konkurenciji izabrani kao najperspektivniji.

Izabrane tvrtke kroz program EIT Climate-KIC Croatia akceleratora će dobiti financijsku potporu u kumulativnom iznosu od 120 tisuća eura, mentorsku i edukativnu podršku domaćih i stranih stručnjaka kao i niz prilika za međunarodno umrežavanje.

Novost u ovom ciklusu je da odabrani timovi moraju zadovoljiti i nekoliko dodatnih uvjeta. Primjerice, u slučaju ne ostvarivanja zadaće, EIT Climate-KIC zadržava pravo njihovog eliminiranja, a mjesto zauzima tim koji je kroz selekciju izabran kao šestoplasirani, odnosno rezervni tim.

Uz to, EIT Climate-KIC akceleracijski program ovaj put se usredotočio na startup tvrtke u zrelijoj fazi razvoja poslovanja.

Startup tvrkte koje su ušle u novi krug EIT Climate-KIC Croatia akceleratora su Ascalia, Miret, VeeMee, In silico i NuoTwo.


 

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: