Pet najboljih startupa

Na Zagreb Connectu proglašeni najbolji Startup Factory timovi

0 Flares 0 Flares ×

Na petoj po redu startup konferenciji Zagreb Connect proglašeno je pet najboljih Startup Factory timova: OmoLab, Wingo, Stratowave, MAKABI i Zebra Cross – osvojili su po 160 tisuća kuna bespovratnih sredstava. Najboljim predstavljanjem Zagreb Connecta proglašen je startup Silver Monitor koji je nagrađen iznosom od 60 tisuća kuna.

Na ovogodišnjem Startup Factory akceleratoru sudjelovalo je 17 timova koji su kroz intenzivnu edukaciju i vodstvo vrhunskih mentora, te poticajnu ZICER-ovu infrastrukturu dva mjeseca razvijali svoje inovativne visokotehnološke ideje

MAKABI uvodi novi pristup u procesu prihrane i zaštite bilja primjenom pametnih mikrokapsula tijekom ekološke proizvodnje hrane i drugih poljoprivrednih proizvoda. Primjenom mikrokapsula ispunjenih bioaktivnim tvarima smanjit će se korištenje agrokemikalija (mineralna gnojiva, pesticidi, insekticidi) štetnih za zdravlje ljudi, bilja ili životinja i unaprijediti proizvodnja zdrave i funkcionalne hrane.

OmoLab je laboratorij za vizualnu komunikaciju koji okuplja stručnjake iz različitih područja okupljenih s ciljem razvoja vizualnih komunikacijskih alata za one koji vide svijet drugačijim očima. Ovi alati uključuju OmoType, obitelj fontova oblikovanih za osobe s disleksijom i drugim poteškoćama čitanja te mobilnu aplikaciju OmoReader koja optimizira upotrebu OmoType pisma.

Stratowave izrađuje rješenja bežičnih telekomunikacija na velike udaljenosti za komercijalne sustave bespilotnih letjelica. Ona omogućavaju prijenos velikih količina podataka u stvarnom vremenu iz zraka u centre za obradu, uključujući i područja slabe pokrivenosti signalom.

Wingo je stol s integriranim grijanjem pogodan za terase kafića, restorana i domova tijekom zimske sezone. Dok uz vrhunski dizajn, ugrijani oko stola uživate u društvu, Wingo stol štedi energiju i čuva okoliš.

Zebra Cross je pametno rješenje za sigurniji promet uz sigurnije i pametne pješačke prijelaze. U uvjetima loše vidljivosti Zebra Cross upozorava vozače te ističe pješake na prometnici.

Najboljim predstavljanjem (tzv. pitchom) Zagreb Connecta proglašen je Silver Monitor – pametna narukvica i softwerska platforma za praćenje zdravlja starijih pacijenata.

Nagrade pobjednicima uručio je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Startup Factory je prvi javno financirani predakceleracijski program na području Zagreba i šire koji su prije tri godine pokrenuli Grad Zagreb i ZICER (Zagrebački inovacijski centar) s ciljem osnaživanja ekosustava za razvoj startup poduzetništva.

Program pomaže startup poduzećima u fazi razvoja inovativnih proizvoda te širenja poslovanja na postojeća i nova tržišta, pružajući intenzivnu edukacijsku, mentorsku, promocijsku, infrastrukturnu, a najboljim timovima i financijsku podršku.

Zagreb Connect je konferencija čiji su ciljevi pružanje podrške mladim poduzetnicima u razvoju njihovih poslovnih ideja, daljnji razvoj zagrebačkog poduzetničkog ekosustava i stvaranje boljih uvjeta za startup tvrtke na području grada Zagreba i šire.

Više o tome, potražite ovdje: https://zagrebconnect.hr

___

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: