Peta godišnjica Plavog ureda

Poduzetničko savjetovalište Grada Zagreba

0 Flares 0 Flares ×

Zagreb, 9. ožujka 2020. – Danas je svečano obilježena peta godišnjica djelovanja Poduzetničkog centra Grada Zagreba – ZICER Plavog ureda. Riječ je o jednom od najboljih projekata Grada Zagreba, savjetovalištu za sve one koji žele ući u poduzetništvo i pokrenuti neki svoj posao.

Tijekom pet godina ZICER Plavi ured educirao je više od 12.370 polaznika, održao više od 750 seminara te proveo preko 8600 savjetovanja.

Iz Plavog ureda pokrenuto je više od 270 poduzetničkih priča.

Što se tiče edukacija, poseban interes građani Zagreba pokazali su za Start-up akademiju, četverodnevni seminar koji provode djelatnici ZICER Plavog ureda, koji je do sada održan ravno 105 puta.

Riječ je o programu u kojem se stječu temeljna znanja potrebna za uspješno vođenje poduzeća – od razrade poslovnoga plana, računovodstvenih i financijskih tema, zakonodavstvenog okvira i pravnih oblika poslovanja, pa sve do upravljanja ljudskim resursima i marketinškim aktivnostima.

Natalija Jagunić, s potporom za zapošljavanje, pokrenula je obrt za izradu slastica (Foto: Z.Pavić)

Plavi ured je i mjesto spajanja raznih ustanova, kako na državnoj tako i na gradskoj razini, s lokalnim poduzetnicima i onima koji to tek žele postati.

Kroz ZICER je do sada “prošlo” gotovo 34 milijuna kuna raznih potpora, od toga deset milijuna iz potpora Grada Zagreba, a ostatak kroz potpore HAMAG-BICRO-a.

Na proslavi obljetnice predstavilo se i nekoliko poduzetnika, korisnika gradskih potpora za inovatore, proizvodnju i samozapošljavanje.

Natalija Jagunić, korisnica gradske potpore za samozapošljavanje za proizvodne djelatnosti u 2017. godini je nakon gotovo dva desetljeća rada na šalteru u banci i edukacije u Plavom uredu, pokrenula obrt za izradu slastica.

Ostvarenu potporu za samozapošljavanje za proizvodnju u iznosu od 75.000 kuna uložila je u opremu, kuhinju i ostale potrebne stvari.

Daniel Pintarić bavi se proizvodnjom ronilačkih odijela i karbonskih peraja. 90% proizvodnje izvozi.

Na web stranici ZICER Plavog ureda sadašnjim i potencijalnim korisnicima te svima zainteresiranima na raspolaganju su poduzetnički vodiči, te informacije o edukacijama i savjetovanjima.


 

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: