Platforma za digitalne vještine i radna mjesta

Središte za stjecanje vještina i prekvalifikaciju

0 Flares 0 Flares ×

21. svibanj 2021. – Europska komisija je, zajedno s partnerima u državama članicama pokrenula Platformu za digitalne vještine i radna mjesta, jedinstvenu kontaktnu točku za visokokvalitetne informacije, inicijative i resurse o digitalnim vještinama.

U trenutku kada 42 % Europljana nema osnovne digitalne vještine, novom platformom pridonijet će se stjecanju digitalnih vještina u Europi i jačanju Europske koalicije za digitalne vještine i radna mjesta i njezinih 25 nacionalnih koalicija. Financira se iz Instrumenta za povezivanje Europe.

Kao središnji centar Europske unije za stjecanje digitalnih vještina i prekvalifikaciju, platforma objedinjuje najbolje prakse u području digitalnih vještina, resursa i glavnih aktera u tom području kako bi se ostvario konkretan učinak na osnovne i napredne digitalne vještine. Pomoći će korisnicima putem formuliranih nacionalnih inicijativa i inicijativa EU, čime će se stvoriti prostor za rasprave i suradnju.

U bliskoj budućnosti, funkcije kao što su alati za samoprocjenu i internetski tečajevi o tehnologijama u nastajanju svima će olakšati pronalaženje odgovarajućeg resursa ili usluge.

Zajedno s programom Digitalna Europa i Mehanizmom za oporavak i otpornost platforma će pridonijeti ciljevima digitalnog desetljeća Europe, a to su da će 80 % Europljana poznavati barem osnovne digitalne vještine i da će do 2030. biti zaposleno 20 milijuna stručnjaka za digitalnu tehnologiju. Pridonijet će i Paktu za vještine, modelu zajedničkog angažmana za razvoj vještina u Europi.

Više pojedinosti


 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: