Platforma za virtualne sastanke poduzetnika

Go global – Go virtual

0 Flares 0 Flares ×

Zagreb, 12. lipnja 2020. – Hrvatska gospodarska komora, uz podršku Europske poduzetničke mreže (EEN), pokrenula je projekt „Go global – Go virtual“ kojim želi ubrzati oporavak domaćeg gospodarstva nakon korona krize.

Riječ je o organizaciji online B2B sastanaka za hrvatske tvrtke s inozemnim partnerima na tržištima za koja su domaći gospodarstvenici u prethodno provedenoj anketi pokazali najveći interes.

Rezultati HGK-ovog istraživanja pokazali da su našim poduzetnicima trenutno najzanimljivija tržišta Slovenije, Rusije, Austrije, Njemačke i zemalja Višegradske skupine (Češke, Slovačke, Poljske i Slovačke).

Prvi virtualni sastanci organizirati će se s poduzetnicima iz Slovenije koja, kao i Hrvatska, ima dobru epidemiološku situaciju, a glavna područja za potencijalno jačanje suradnje su elektro industrija, industrija plastike i gume, OIE, poljoprivreda i prehrambeno-prerađivačka industrija.

Hrvatska gospodarska komora poslala je pozive domaćim tvrtkama da se priključe inicijativi „Go global – Go virtual“ i u tu platformu unesu svoje profile, uključujući djelatnost i interese za suradnju sa stranim kolegama – prvo sa Slovencima.

Po završetku prijava hrvatskih tvrtki baza hrvatskih interesa dostavit će se u Gospodarsku zbornicu Slovenije koja je aktivno uključena u projekt, kao i svim potencijalno zainteresiranim gospodarskim subjektima u Sloveniji.

Hrvatske tvrtke koje žele osnažiti svoje poslovne veze u Sloveniji, moraju se prijaviti do 19. lipnja, a online B2B sastanci između gospodarstvenika dviju zemalja održat će se 2. srpnja.

Na platformi će se nakon plenarnog dijela s uvodnim govorima odvijati B2B razgovori tijekom kojih će gospodarstvenici kontaktirati direktno s potencijalnim partnerima iz branši koje ih zanimaju i predstaviti im svoje proizvode i usluge.

Go Global Go Virtual


 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: