Počela kampanja educiranja službenika za GDPR

Podaci se sve više obrađuju – i automatski

0 Flares 0 Flares ×
Voditelj Odjela za informacijsku sigurnost HGK dr.sc. Dražen Lučić; Ravnatelj Agencije za zaštitu osobnih podataka Zdravko Vukić; Konzultantica i predavačica iz AZOP-a, Sanja Silaj Zeman; Konzultantica i predavačica iz AZOP-a, Maja Peran. / Foto: HGK

Zagreb, 3. prosinca 2020. – Jučerašnjom besplatnom online radionicom o GDPR-u, posebno namijenjenoj službenicima za zaštitu osobnih podataka, započela je kampanja Agencije za zaštitu osobnih podataka, koju je pokrenula u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom.

Cilj kampanje i radionica je ojačati kapacitete službenika u realnom sektoru, kao i podići svijest o važnosti zaštite osobnih podataka. Radionice uključuju specijalizirana znanja i vještine iz prava i prakse zaštite osobnih podataka i informacijske sigurnosti.

GDPR Uredba primjenjuje se i na automatiziranu i neautomatiziranu obradu podataka, s tim da se u praksi najčešće pojavljuje neka kombinacija. Razdoblje pandemije pridonijelo je rastu automatizirane obrade podataka, stoga je u tom procesu digitalizacije posebno važno educirati službenike u tvrtkama o GDPR-u.

Radionice o HDPR-u jedna su od aktivnosti Agencije za zaštitu osobnih podataka u provođenju EU projekta ARC (Awareness Raising Campaign for SMEs), s ciljem pružanja potpore mikro, malim i srednjim poduzetnicima prilikom usklađivanja poslovnih procesa s odredbama Opće uredbe o zaštiti podataka.


 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: