Počele prijave za novu generaciju

Inkubator Algebra LAB

0 Flares 0 Flares ×

20. rujna 2021. – Algebra LAB otvara prijave za novu generaciju najdugovječnijeg startup inkubatora u Hrvatskoj. Svi koji žele biti dijelom 14. generacije startupa trebaju se prijaviti do kraja rujna putem poveznice bit.ly/3AfNIt9 gdje će naći i sve ostale informacije o procesu selekcije i načinu sudjelovanja u inkubatoru. Mjesto u inkubatorskom programu Algebra LAB-a je traženo, pa se tako za svaku generaciju prijavljuje više od stotinu timova, dok ih inkubatorski program naposljetku prima desetak.

Program inkubacije namijenjen je startup poduzetnicima koji imaju poslovnu ideju ili projekt, ali treba im dodatna podrška za realizaciju. U sklopu programa održat će se niz radionica u kojima će se, na tjednoj bazi, raditi s mentorima, u grupama i individualno. Algebra LAB pomoći će timovima u razradi poslovne strategije, prototipa usluge ili proizvoda, provedbi istraživanja tržišta i gradnji mreže poslovnih kontakata.

Više od 150 startup projekata dosad je prošlo kroz najdugovječniji startup inkubator u zemlji. Prijave za timove 14. generacije otvorene su do kraja rujna a buduće startup poduzetnike očekuje bogat i raznovrstan inkubatorski program u trajanju od četiri mjeseca.

Kroz povezivanje (networking) s drugim startup projektima i mentorima, timovi će naučiti kako rješavati probleme pred kojima će se naći i kako se pozicionirati na tržištu.

Inkubator Algebra LAB-a timove može podržati i stimulirati kroz prenošenje aktualnih znanja i saznanja iz niza ključnih područja kao što su umjetna inteligencija (AI), podatkovna znanost, softversko inženjerstvo, dizajn, razvoj korisničkih sučelja, strojno učenje (ML), blockchain itd.

Timovi će u sklopu inkubatorskog programa, a u suradnji s vrhunskim mentorima stjecati znanja iz područja poduzetništva, financija, investicija, marketinga, komunikacije, prodaje, PR-a, pa čak i psihologije, što uključuje i razvoj vještina pitchanja. Bitno je, naravno, što će se raditi na konkretnim primjerima, razvijajući konkretne poduzetničke projekte samih timova.

Nakon četiri mjeseca radionica i individualnog rada s mentorima, timovi će i u proljeće 2022. svoje projekte predstaviti pred međunarodnim žirijem investitora i uspješnih poslovnih ljudi. naglasila je dr.sc. Maja Brkljačić, direktorica za razvoj poslovanja Algebra LAB-a.

Upravo njegova pozicija koja uključuje neposrednu povezanost sa znanstveno-istraživačkim aktivnostima Algebra LAB-a te ukupno preko 600 nastavnika i predavača iz Algebrina sustava, uključujući Visoko učilište Algebra, omogućava dobro mentoriranje timova, čak i u segmentima usko specifičnih znanja potrebnih za pojedine projekte u nastajanju.

„Algebra LAB inkubator najstariji je i najuspješniji inkubator u Hrvatskoj. S radom smo počeli još 2012. godine, kao ZIP – Zagrebački inkubator poduzetništva, koji je od 2018. godine dio Algebrinog sustava. Naš je program dosad uspješno završilo preko 150 startup timova u 13 generacija, a pružamo im mogućnost suradnje s preko 100 mentora iz različitih područja; od onih iz financijskog sektora do investitora, ljudi iz marketinga ili developera. Nakon četiri mjeseca radionica i individualnog rada s mentorima, timovi će i u proljeće 2022. svoje projekte predstaviti pred međunarodnim žirijem investitora i uspješnih poslovnih ljudi, što je brojnim dosadašnjim LAB startupovima otvorilo nove prilike i mogućnosti daljnjeg razvoja, uključujući i financiranje“, naglasila je dr.sc. Maja Brkljačić, direktorica za razvoj poslovanja Algebra LAB-a.


 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: