Počeo Startup Factory

Predstavljeni timovi Startup Factory programa

0 Flares 0 Flares ×

U Zagrebačkom inovacijskom centru (ZICER-u) predstavljeno je 18 timova, sudionika treće generacije Startup Factory predakceleracijskog programa.

Riječ je o timovima koji će svoje inovativne visokotehnološke ideje razvijati kroz intenzivnu edukaciju i vodstvo mentora te poticajnu ZICER-ovu infrastrukturu.

Program s provedbom započinje danas, a predstavljene timove mimo programa očekuju brojna druženja s domaćim i stranim startup ekspertima.

Veliko finale Startup Factory programa održat će se 5. prosinca na međunarodnoj startup konferenciji Zagreb Connect gdje će pet najboljih Startup Factory timova osvojiti po 160 tisuća kuna bespovratnih sredstava, a najbolji pitch Zagreb Connecta dodatnih 60 tisuća kuna.

Startup Factory program otvorila je dr. sc. Olivera Majić, zamjenica i izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba, koja je istaknula: Ove godine ujedinili smo naša dva najznačajnija startup projekta – Startup Factory predakceleracijski program i međunarodnu konferenciju Zagreb Connect.

Frane Šesnić, direktor ZICER-a istaknuo je: Cilj ovog programa je olakšati put od ideje do održivosti na tržištu. Startup Factory program provodimo već treću godinu za redom te se pokazao vrlo uspješnim. Tvrtke koje su prošle program i ostvarile bespovratnu financijsku potporu danas uspješno posluju. Ove godine fokusirali smo se na rješenja koja su u skladu s pametnom specijalizacijom koja je nacionalna strategija razvoja Republike Hrvatske. Izabrani timovi nove Startup Factory generacije razvijaju rješenja iz područja financija, pametnog življenja, smart city rješenja i novih tehnologija. Osamnaest izabranih startupova od danas kreće u osmotjedni program. Vjerujem da će mnogi od njih postati uspješni!

Timovi treće generacije Startup Factoryja su:

4REAL – Aplikacija koja spaja pružatelje sportskih usluga i događanja i njihove korisnike. Tinder za ljubitelje sporta.

AI – Design – Tehnološko rješenje kojim se omogućava poboljšanje prezentacijskih materijala upotrebom umjetne inteligencije.

BiteMe Bar – Web aplikacija za prehrambene navike te jedina energetska pločica na tržištu izrađena isključivo od mediteranskog voća i povrća.

Deal App – Aplikacija koja spaja pružatelje i tražitelje usluga peglanja i čišćenja. Aplikacija uzima u obzir dostupnost, lokaciju i recenzije, a pruža mogućnost zapošljavanja s fleksibilnim radnim vremenom.

EMPLE – Revolucionarni javni punjač za mobitele za korištenje na javnim mjestima sa zaslonom na kojem se mogu prikazivati reklame, cjenici u ugostiteljskim objektima i sl.

Eventrify Smart Solutions – Platforma bazirana na umjetnoj inteligenciji koja poboljšava i pojednostavljuje organizaciju kongresnog, spa i wellness turizma.

LUXHEAL – Mobilna aplikacija i web platforma za zdravstvene usluge.

MAKABI – Pametne kapsule/mikrosfere koje smanjuju količinu agrokemikalija u proizvodnji hrane i zaštite bilja te doprinose stvaranju pozitivnih ekoloških i ekonomskih efekata.

OmoLab – Alati koji olakšavaju, poboljšavaju i potiču čitanje djeci s disleksijom.

Peekator – Digitalna mystery shopping tvrtka koja pomaže klijentima otkriti i identificirati njihove slabe točke.

PinUp Doctor – Platforma koja omogućava online pretraživanje baze liječnika te na jednom mjestu povezuje sve pružatelje zdravstvenih usluga. Booking.com za zdravstvene usluge.

Silver Monitor – Sustav za praćenje biometrijskih podataka i sigurnosti starije, slabije pokretne populacije.

Stratowave – Bežična komunikacija na velike udaljenosti s primjenom u agrikulturi, energetici, telekomunikacijama, medijima, nadzorima infrastrukture i sigurnosti te za potrebe javnog uzbunjivanja, potrage i spašavanja.

TRACY – Mobilno rješenje koje pomoću bar kodova pomaže malim i srednjim poduzećima u praćenju svih faza proizvodnog procesa te doprinosi sigurnosti hrane na tržištu.

Transfer Hero – Web aplikacija koja pruža D2D transfer sa zračne luke koristeći sharing ekonomiju i postojeću infrastrukturu po zračnim lukama po prebooking i last minute principu.

WINGO – Pametni stol s ugrađenim grijačima za korištenje na vanjskim terasama kojim se ostvaruje toplina uz štednju energije i ekološku prihvatljivost.

Zebra Cross – Rješenje koje omogućava bolju vidljivost na pješačkim prijelazima uz minimalno ulaganje.

Ziher – Elektronski bežični alarmni tamper uređaj koji se postavlja na predmet koji želimo osigurati.

___

Startup Factory je prvi javno financirani predakceleracijski program na području Zagreba i šire koji su prije tri godine pokrenuli Grad Zagreb i ZICER s ciljem osnaživanja ekosustava za razvoj startup poduzetništva. Program pomaže startup timovima i tvrtkama u fazi razvoja inovativnih proizvoda te širenja poslovanja na postojeća i nova tržišta, pružajući intenzivnu edukacijsku, mentorsku, promocijsku, infrastrukturnu, a najboljim timovima i financijsku podršku.

Zagreb Connect je konferencija čiji su ciljevi pružanje podrške mladim poduzetnicima u razvoju njihovih poslovnih ideja, daljnji razvoj zagrebačkog poduzetničkog ekosustava i stvaranje boljih uvjeta za startup tvrtke na području grada Zagreba i šire. Konferencija se ove godine održava po peti put.

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: