Podržimo održivo

Zajednica za društveno odgovorno poslovanje

0 Flares 0 Flares ×

Zagreb, 26. listopada 2019. Zajednica za društveno odgovorno poslovanje, osnovana prije šest mjeseci, jučer je u prostorijama zagrebačkoh ogranka Hrvatske gospodarske komore održala svoju drugu sjednicu.

U prvih pola godine, Zajednica za društveno odgovorno poslovanje bavila se pretežno Indeksom društveno odgovornog poslovanja, a osnovan je i Upravni odbor Indeksa u kojeg su uključena i tijela javne vlasti.

“Osnovano je Nacionalno vijeće za održivi razvoj čiji rad koordinira ministarstvo vanjskih poslova. Suradnjom s Nacionalnim vijećem ukazujemo na važnost angažmana tijela vlasti u radu na društveno odgovornom poslovanju i održivom radu. Kroz novoosnovane radne skupine unutar Zajednice koje su namijenjene suradnji s akademskim sektorom, financijskom i nefinancijskom izvještavanju, provedbi Indeksa DOP-a, suradnji s tijelima javne vlasti i skupini za izradu ciljeva održivog razvoja, želimo biti efikasniji i od veće koristi članicama Zajednice”, istajnula je Andreja Pavlović, predsjednica Zajednice za društveno odgovorno poslovanje

Na sjednici je članicama Zajednice o izazovima i koristima mjerenja društvenog utjecaja govorila Tamara Puhovski vlasnica konzultantske tvrtke ProPuh.
“Društveni utjecaj je važan jer vrijednost proizvoda se povećava njegovim pozitivnim utjecajem. Kada se u njega uključe financijaši, a upravo u to ulaze, jasno nam je da i oni pokazuju kako je on u suvremenom svijetu važan. Društvena inovacija postaje popularna kada se pojavljuje kriza u društvu, i ona predstavlja jednu od supermoći, i mijenja stanje u društvu. Mjerenjem tog utjecaja shvaćamo koliko smo napredovali”, ističe Tamara Puhovski.

Zajednica je provela i anketu među svojim članovima kojom se željelo usuglasiti programa rada za iduću godinu prema kojoj je najviše članova u Zajednici mogućnost razmjene iskustava u dobrih praksi i njihova primjena. Ispitanici ističu kako je se zajednica u idućoj godini treba baviti najviše treba baviti ciljevima održivog razvoja.

Na sjednici je najavljeno kako će se u ožujku iduće godine u Zagrebu u okviru aktivnosti predsjedanja Hrvatske Europskom unijom održati konferencija radnog naziva Podržimo održivo 2020. – ciljevi održivog razvoja u službi boljeg života građana Europske unije na kojoj će se govoriti o podržavanju održivog razvoja. Na njoj će se govoriti o ulozi poslovne i akademske zajednice, komunikacijskih stručnjaka kao i donositelja odluka u održivom razvoju.

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: