Podučavaju poduzetnike

Projekt „Upoznajte svoje poslovanje“

0 Flares 0 Flares ×

6. listopada 2021. – Mala i srednja poduzeća čine 99 posto hrvatskog gospodarstva i zapošljavaju 77 posto ukupno zaposlenog stanovništva. Nažalost, tek ih 50 posto uspijeva premašiti pet godina poslovanja, a razlog tome najčešće su pogrešne financijske odluke te neučinkovito upravljanje novcem.

S ciljem jačanja njihove financijske pismenosti, Addiko banka je u suradnji sa Štedopisom, Institutom za financijsko obrazovanje, pokrenula projekt „Upoznajte svoje poslovanje“, a u tijeku je treći ciklus edukacija pod nazivom Bilanca – kako pratiti imovinu i obveze.

Kroz pet edukativnih ciklusa Addiko banka i Štedopis omogućavaju poduzetnicima dublje razumijevanje financijske strane poslovanja, koje pomaže u lakšem donošenju dobrih poslovnih odluka utemeljenih na provjerenim informacijama te vođenju unosnijeg poslovanja.

Praktičan sadržaj edukacija obrađuje poslovne događaje povezane s novcem i nudi odgovore na pitanja s kojima se mali i srednji poduzetnici susreću u svakodnevnom poslovanju. Foto: Pexels

Nakon ciklusa posvećenih upravljanju novcem i razumijevanju ključnih financijskih izvještaja, u okviru trećeg ciklusa poduzetnici mogu naučiti što je bilanca i kako iz nje iščitati informacije o imovini tvrtke, financiranju te financijskom položaju tvrtke. Kao što je to slučaj i s dosadašnjim edukacijama, i nakon ove cjeline nalazi se e-kviz koji sadrži 10 pitanja za provjeru znanja.

Praktičan sadržaj edukacija obrađuje poslovne događaje povezane s novcem i nudi odgovore na pitanja s kojima se mali i srednji poduzetnici susreću u svakodnevnom poslovanju. Jednostavnim jezikom objašnjava ključne financijske izvještaje, upoznaje polaznike s osnovnim računovodstvenim konceptima i razlikama između novčanog toka i dobiti.

Osim što im omogućava bolje razumijevanje računovodstvene terminologije i odnosa s dužnicima i vjerovnicima, financijsko znanje koje stječu poduzetnicima štedi i dragocjeno vrijeme provedeno na administrativnim zadacima koji se mogu automatizirati. Financijski pismeni poduzetnici efikasnije se fokusiraju na strategije koje pomažu rastu poslovanja te lakše usvajaju terminologije financija i računovodstva.

Projekt financijske pismenosti za poduzetnike „Upoznajte svoje poslovanje“ nadovezuje se na projekt financijske pismenosti za građane „Zašto ovo nismo učili u školi?“, koji je također proizašao iz suradnje sa Štedopisom.

Više pojedinosti


 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: