Poduzetnički inkubator za migrante

Migrant Talent Garden

0 Flares 0 Flares ×

Dvadeset polaznika iz zemalja izvan Europske unije učit će od hrvatskih mentora, poduzetnika i profesionalaca, kako pokrenuti vlastiti posao. Najbolji će dobiti pristup financiranju svoje ideje.

Zagreb, 12. studenoga 2021. – Migranti, izbjeglice, stranici u Hrvatskoj, svi oni iz zemalja van Europske unije, od ovoga tjedna u Zagrebu imaju svoje mjesto na kojem mogu razviti poduzetničku ideju i pokrenuti posao. Prvu skupinu čini dvadeset polaznika iz Turske, Sirije, Egipta, ali i Velike Britanije te Bosne i Hercegovine.

Jedan od timova u inkubatoru već je predstavio voju ideju – Migrapreneurs. Iza toga stoje dvije mlade žene iz Turske – Hilal Numanoğlu i Zeynep Balay. Hilal je diplomirala ekonomiju u Zagrebu, i suočila se s problemom pronalaska posla. Tako je krenula ideja za njihov NGO projekt u kojem žele educirati migrante, s njima prevladati pravne prepreke, poreze, radne dozvole te naravno, kulturološke razlike. Planiraju izraditi vodič koji će pomoći svima onima koji dođu u Hrvatsku da se lakše snađu te uputiti ih u korake traženja zaposlenja. Žele pokrenuti i edukacijsku platformu, konferencije i festivale međukulturalne suradnje.

Migrant Talent Garden je međunarodni projekt koji financiraju Island, Lihtenštajn i Norveška iz EEA i Norway Grants fondova za zapošljavanje mladih. Ideja projekta je smanjiti visoku nezaposlenost mladih migranata uključujući ih u ovaj jedinstven program potpore i edukacije na njihovom poduzetničkom putu. Zagrebački inkubator poduzetništva partner je ovog međunarodnog projekta.

Mentori će, od studenog pa sve do ljeta, educirati i mentorirati migrante (izbjeglice i strance iz zemalja van Europske unije). Na kraju inkubacijskog programa najbolji timovi će dobiti podršku u osmišljavanju i provedbi kampanje za crowdfunding sredstava potrebnih za pokretanje poslovanja.


 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: