Pokreni nešto svoje

Program potpore poduzetnicima

0 Flares 0 Flares ×

10. veljače 2022. – ACT Grupa, organizacija civilnog društva čija je svrha osnaživanje poslovnih praksi koje donose vrijedan povrat društvu i zajednici, inicirala je program financijske i savjetničke potpore poduzetnicima – „Pokreni nešto svoje.“ Riječ je o programu za poduzetnike početnike i one koji žele dodatno razviti svoje poslovanje. Program se izvodi šesti put, mentorskom i bespovratnom novčanom potporom u vrijednosti do 74 tisuće kuna. Program financira tvrtka Philip Morris Zagreb.

Prihvatljivi projekt je bilo što u poslu, što se radi u nekom vremenski ograničenom razdoblju čime se ostvaruje poboljšanje ili optimizacija poslovanja. Program ne financira redovito poslovanje poduzeća. Važan kriterij je postojanje društvene ili ekološke inovacije, kao i dugoročni pozitivni utjecaj na društvo.

Što se tiče mentorstva ACT Grupa će ugovorenim projektima ponuditi savjetovanje u razvoju poduzeća, vođenju projekata i mentorstvo u svrhu postizanja pozitivnog društvenog utjecaja. Korisnik potpore može biti pravna ili fizička osoba, sa sjedištem u Hrvatskoj koja je mikropoduzeće. Uz to, prijavitelj mora imati podmirene sve poreze i davanja, ne smije biti u postupku predstečajne nagodbe, stečajnom postupku, postupku zatvaranja, postupku prisilne naplate ili u postupku likvidacije te da se protiv odgovorne osobe prijavitelja i voditelja projekta se ne vodi kazneni postupak.

Poduzeće koje je bilo korisnik potpore programa u nekoj od prethodnih godina ne može se ponovno natjecati za potporu prijavom projekta na ovogodišnjem natječaju. Početak provedbe projekata je 15. travnja 2022., a projekti moraju završiti do 31. listopada 2022. godine.

Više informacija o ovom programu potpore saznajte na web stranici programa.


 

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: