Pokrenut projekt eHZZO

Vrijedi gotovo 115 milijuna kuna

0 Flares 0 Flares ×

6. lipnja 2022. godine – Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO), najavio je početak izvedbe projekta eHZZO na čijem će razvoju zajednički raditi s tvrtkom Atos Hrvatska sljedećih 19 mjeseci. Projekt e-HZZO dobio je 114.705.882 kuna iz Fonda za regionalni razvoj, od čega EU bespovratno sufinancira 85% ukupne vrijednosti projekta, dok će nacionalno sufinanciranje iznositi 15%.

Cilj projekta je ostvariti temelje za modernizaciju, proširenje i implementaciju novih poslovnih IT sustava HZZO-a te uvesti učinkovitiji i kvalitetniji nadzor kao i upravljanje zdravstvenim sustavom.

Novim središnjim IT sustavom HZZO-a povećavat će se učinkovitost i transparentnost cjelokupnog zdravstvenog sustava, omogućiti digitalna razmjena podataka s nacionalnim i međunarodnim institucijama te interoperabilnost na svim razinama. Dodatno, sustav će doprinijeti efikasnijim upravljanjem i nadzorom unutar zdravstvenog sustava, a posebno financijskih sredstava, s posebnim naglaskom na financijska sredstva.

Sustav HZZO-a sadrži podatke o osiguranim osobama i troškovima pružanja zdravstvene zaštite pacijentima i predstavlja glavni izvor podataka za procese planiranja zdravstvenog sustava Republike Hrvatske. Zbog toga je HZZO prijavio projekt u okviru Operativnog programa konkurentnost i kohezija 2014.- 2020. te napravio snimku stanja i proveo nabavu prema preporukama Središnje agencije za financiranje i ugovaranje (SAFU).

HZZO je, u suradnji s Ministarstvom zdravstva kao partnerom, 9. ožujka 2018. potpisao Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt eHZZO s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU te Središnjom agencijom za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU.

Više pojedinosti


 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: