Pokrenuta platforma Kohesio

Više od 1,5 milijuna projekata

0 Flares 0 Flares ×

22. ožujka 2022. – Europska komisija je pokrenula novu, javnu internetsku platformu – Kohesio – na kojoj su prikupljene sve informacije o više od 1,5 milijuna projekata u svih 27 država članica financiranih iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR), Kohezijskog fonda i Europskog socijalnog fonda (ESF) od 2014.

To je prvi put da se stavlja javnosti na raspolaganje takva platforma s podacima o projektima, koja će biti dostupna na svim jezicima EU-a. Za njezinu uspostavu potrebna je bila bliska suradnja s upravljačkim tijelima u državama članicama ili regijama jer kohezijskim projektima upravljaju nacionalna i regionalna tijela.

Kohesio nudi veli skup informacija, dostupnih u samo nekoliko klikova. Na tom odredištu svatko može pročitati kako EU ulaže u svoje regije i gradove kako bi potaknuo konvergenciju te gospodarsku, socijalnu i teritorijalnu koheziju. Novim alatom dopunjuje se izvješće o koheziji, koje je objavljeno prošlog mjeseca.

Bogatstvo podataka na platformi Kohesio pokazatelj je velikog doprinosa kohezijske politike gospodarskoj, teritorijalnoj i socijalnoj koheziji regija EU-a te zelenoj i digitalnoj tranziciji, koji se ostvaruje provedbom i financiranjem različitih prioriteta politika u državama članicama. Ujedno se potiču utvrđivanje i razmjena primjera dobre prakse među regijama i državama članicama.

Kohesio nudi standardizirane podatke o 1,5 milijuna projekata iz financijskog razdoblja 2014. – 2020., uključujući poveznice na odgovarajuće programe i fondove
standardizirane podatke o 500 000 korisnika projekata i stanju provedbe projekata; podatke o više od 300 operativnih programa u svih 27 država članica; interaktivnu kartu koja omogućuje geografsko dohvaćanje podataka; prijevod svih informacija na sve jezike EU-a.

Više pojedinosti

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: