Pomoć za 100 tisuća malih poduzeća

Osam milijardi eura za male tvrtke

0 Flares 0 Flares ×

Bruxelless, 7. travnja 2020. – Europska komisija i Europski investicijski fond omogućili da se s 8 milijardi eura financira 100 tisuća malih i srednjih poduzeća u zemljama članicama Unije.

Europska komisija osigurala je milijardu eura iz Europskog fonda za strateška ulaganja kao jamstvo za Europski investicijski fond (EIF), što će EIF-u omogućiti da izda posebna jamstva kojima će banke i druge davatelje kredita potaknuti da osiguraju likvidna sredstva za najmanje sto tisuća europskih malih poduzeća i tvrtki srednje tržišne kapitalizacije koje su pogođene gospodarskim posljedicama pandemije koronavirusa. Ukupni iznos financiranja procjenjuje se na osam milijardi eura.

Navedena mjera najavljena je u Komunikaciji Komisije od 13. ožujka, a sredstva će se moći isplaćivati već u travnju.

Popis davatelja zajmova biti će dostupan na www.access2finance.eu

Na temelju poziva na iskaz interesa, financijski posrednici koji već imaju sporazume s EIF-om u okviru navedenih instrumenata COSME-a i InnovFina nova će jamstva moći iskoristiti odmah po podnošenju zahtjeva.

Ostali financijski posrednici jamstva će moći iskoristiti nakon kratkog postupka prijave.

Tvrtke će zajmove moći zatražiti izravno od lokalnih banaka i davatelja kredita koji sudjeluju u tom programu, a njihov popis bit će dostupan na internetskoj stranici www.access2finance.eu


 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: