Popis OPG-a. Energetska obnova. Google.

Popis poljoprivrede. 105 minuta za natječaj. Brza diploma

0 Flares 0 Flares ×

Zagreb, 7. rujna 2020. Novosti, ukratko:

Popis poljoprivrede 2020. Državni zavod za statistiku će od polovice rujna do polovice listopada provesti prikupljanje podataka o obiteljskim gospodarstvima u Hrvatskoj. Posljednji put takvo prikupljanje podataka izvedeno je sad već davne 2003. godine. Tijekom lipnja je provedeno prvo prikupljanje podataka, koje je obradilo poljoprivrednike poslovne subjekte, a izvedeno je unosom podataka u popisni obrazac na internetskoj stranici. Ovaj put, podaci o OPG-ovima prikupljati će se osobnim intervjuom koji će se zapisati na prijenosnom računalu. Državni zavod za statistiku u tu je svrhu angažirao 1697 popisivača, koji sada prolaze edukaciju. DZS će cjelovite rezultate Popisa poljoprivrede objaviti najkasnije do kraja slijedeće godine, a preliminarni rezultati bit će objavljeni već prije kraja mjeseca studenog ove godine. Više pojedinosti.

Sat i 45 minuta. Samo 105 minuta bilo je dovoljno za zatvaranje ovogodišnjeg Natječaja za energetsku obnovu obiteljskih kuća. Zaprimljeno je 7386 prijava. Zbog velike navale, internetska stranica Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost bila je povremeno nedostupna pa sad imamo i dosta veliki broj nezadovoljnih, koji neće sudjelovati u raspodjeli 211 milijuna kuna poticaja. Po kući je zatraženo prosječno 70 tisuća kuna. Najviše prijava stiglo je iz Zagreba, Varaždina, Petrinje i Vukovara. Građani najviše žele uložiti u toplinsku izolaciju i zamjenu stolarije. Obrada prijava izvodi se prema redoslijedu zaprimanja te će sredstva u okviru raspoloživog budžeta biti odobrena svima koji su dostavili odgovarajuću dokumentaciju. Fond će korisnicima sufinancirati do 60 posto opravdanih troškova u maksimalnom iznosu do 204 tisuće kuna s PDV-om. Više pojedinosti.

Fakultet za šest mjeseci?! Najveća svjetska internetska tvrtka, svima poznata tražilica Google, predstavila je šest mjesečnu edukaciju za koju tvrde da je istovrijedna kao i četverogodišnji studij! Zove se Google’s Career Certificates i pohađa se online. Riječ je o osposobljavanju za digitalna zanimanja, kao što su analitičar podataka, voditelj projekata, dizajner korisničkih sučelja, itd. Tečajevi, koji ne traže prethodno iskustvo, nalaze se na platformi Coursera, stoje do 400 dolara, a predavači su Googleovi zaposlenici. Za one kojima je i tih par stotina dolara puno, Google je pokrenuo i fond kojim će financirati školovanje oko sto tisuća kandidata koji se prijave, a najbolji će dobiti i praksu u samom Googleu. Više pojedinosti.


 

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: