Postanite IBM-ov startup

Pristup do 130 usluga putem platforme računalstva u oblaku.

0 Flares 0 Flares ×
U IBM-ovu startup programu iz Hrvatske zasad sudjeluje tvrkta Careesma.co koja je za Zagrebačku školu za ekonomiju i menadžemnt razvila virtualnog asistenta  Smarty

IBM, jedna od najvećih i najstarijih informatičkih tvrtki u svijetu ima poseban program za najmanje i najmlađe tvrtke u svijetu – stratupe.

Riječ je o programu u kojem IBM dodjeljuje besplatan “kredit” u vrijednosti od 120 tisuća dolara i na taj način startup tvrtkama omogućava pristup do 130 raznih usluga putem posebne platforme računalstva u oblaku.

Riječ je o uslugama kao što su Watson, IBM-ova umjetna inteligencija, IBM Blockchain, IBM Analytics i niz alata za sigurnosnu zaštitu.

Startup tvrtkama je dostupan i niz tečajeva na kojima mogu naučiti nove vještine, počevši od programiranja u najnovijim i najtraženijim jezicima do naprednih metoda vođenja projekata, uz ostalo.

Ako ispune uvjete i kvalificiraju se, startup tvrtke mogu svoj status unaprijediti u status IBM-ova partnera i tako se pridružiti globalno protegnutoj mreži tvrtki koje međusobno surađuju u stvaranju novih proizvoda i usluga za korisnike diljem svijeta.

Startup tvrtke se IBM-ovom programu mogu pridružiti ispunjavanjem prijavnice za program nazvan Builder. Ukoliko udovolje uvjetima mogu dobiti pristup do “kredita” vrijednog 10 tisuća dolara mjesečno koje mogu potrošiti na IBM-ove proizvode i usluge koje će im pomoći u razvoju vlastitih rješenja.

Prijaviti se mogu sve startup tvrtke, mlađe od pet godina, koje u posljednih godinu dana nisu zaradile više od milijun dolara i koje do sada nisu primile neku drugu pomoć od IBM-a.

Svoj progam za startupe tvrtka IBM je predstavila na svojoj regionalnoj konferenciji, THINK South East Europe, održanoj nedavo na Bledu u Sloveniji.

U IBM-ovu startup programu iz Hrvatske zasad sudjeluje tvrkta Careesma.co koja je za Zagrebačku školu za ekonomiju i menadžemnt razvila virtualnog asistenta Smarty – koji pomaže studentima u pronalaženju najboljih odgovora na njihova pitanja.

Smarty koristi IBM Watson asistenta, uslugu na IBM Cloudu koja pomaže organizacijama u izgradnji rješenja koje razumije ljudski govor te koristi strojno učenje u komunikaciji s korisnicima simulirajući konverzaciju među ljudima.

Više pojedinosti o svemu tome, potražite ovdje:
https://developer.ibm.com/startups/

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: