Postanite ulagač s utjecajem!

Uključite se u BAIF-ov trust mozgova

0 Flares 0 Flares ×

27. svibnja 2022. – Nacionalna razvojna strategija do 2030. godine ističe kako Hrvatska mora početi razvijati instrumente i koncepte za ulaganja u projekte koji generiraju pozitivan društveni učinak, i to prvenstveno djelovanjem organizacija socijalne ekonomije, ali i uključivanjem svih tvrtki i dionika koji svojim djelovanjem pozitivno utječu na širu zajednicu. Kako bi se razvila strategija ulaganja s društvenim učinkom važno je uvoditi i podupirati nove oblike ulaganja kojima je cilj ostaviti pozitivan otisak na društvo, otvarati kvalitetna radna mjesta, privući privatne ulagače i novi kapital, ali i razviti alate za procjenu i mjerenje društvenog učinka. To je svrha BAIF-a.

Cilj i ambicija BAIF-a, zajedničkog investicijskog fonda poslovnih anđela, je okupljanje financijskih sredstava ulagača i EAF-a (European Angel Fund, inicijativa EIF-a). Fond osigurava kapital poslovnim anđelima i drugim neinstitucionalnim ulagačima u obliku suinvesticija u inovativne tvrtke koje ostvaruju društveni učinak. Glavne značajke strukture zajedničkog investicijskog fonda poslovnih anđela koje je prethodno implementirao EIF, koriste se u ovom projektu kao nadahnuće za moguća strukturiranja ulaganja na tržištu rizičnog kapitala u Hrvatskoj u području impact ulaganja.

Angel Think Tank je BAIF-ov trust mozgova koji razvija investicijske strategije za novi financijski mehanizam, a sve u cilju uspostavljanja javno-privatnog dijaloga koji podržava pozitivan poduzetnički ekosustav, te uspostavu novog održivog mehanizma za utjecajno ulaganje.

Poslovni anđeli i privatni ulagači dobit će priliku ulagati u startupe koji su prošli intenzivan program edukacije u sklopu projekta BAIF, a do kraja 2022. godine izraditi će se i operativni mehanizam ulaganja koji će “matchirati” ulaganja poslovnih anđela te na taj način osigurati više sredstava za startup tvrtke, ali i smanjenje rizika ulaganja za investitore.

Ako želite početi investirati u inovativne i profitabilne projekte s potencijalom postizanja društvenog učinka ili već imate iskustva s ulaganjem u impact projekte i želite podijeliti s svoje iskustvo registrirajte se na BAIF-ovu platformu za investitore i pridružite se promicanju investicijskog ekosustava za ulaganja s društvenim utjecajem.

Korak 1.: Otvorite poveznicu https://lms.baif.hr/
Korak 2.: Kreirajte svoj profil
Korak 3.: U obrascu uneste sljedeći kod: MNFL-7PVX-T65F-JUH6-Q3NZ


 

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: