Potpišite se pametnim telefonom

Elektroničke usluge za e/m-Potpis i e/m-Pečat

0 Flares 0 Flares ×

Zagreb, 3. prosinca 2019. – Krajem prošlog tjedna Ministarstvo uprave i tvtka AKD potpisali su ugovor za razvoj i uspostavu platforme s elektroničkim uslugama. Riječ je o elektroničkim uslugama e/m-Potpis i e/m-Pečat.

Uspostavom tog sustava osigurat će se brža digitalizacija usluga koje tijela javne uprave pružaju građanima i poslovnim subjektima

Ivan Malenica, ministar uprave i Jure Sertic, glavni direktor, AKD

Glavni cilj projekta je omogućiti građanima, tijelima javne vlasti i gospodarskim subjektima digitalno potpisivanje i pečatiranje različitih zahtjeva, akata i drugih dokumenata koji se koriste u poslovanju s državom.

Elektroničke usluge za e/m-Potpis i e/m-Pečat građani i poslovni subjekti koristit će putem Interneta, uz mogućnost potpisivanja i pečatiranja dokumenata korištenjem i mobilnih platformi (pametnih telefona i/ili tableta).

Uspostavom ovakvog sustava osigurat će se platforma za bržu digitalizaciju usluga koje tijela javne uprave pružaju građanima i poslovnim subjektima.

Osim značajnih materijalnih ušteda, cilj je podići efikasnost rada tijela javne uprave, kao i osigurati jednostavniji i brži pristup javnim uslugama za građane.

Više pojedinosti: www.akd.hr

__

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: