Potrebe za stranim radnicima

Problem je u načinu utvrđivanja kvote

0 Flares 0 Flares ×

Prošli tjedan održan je prvi sastanak radne skupine za izradu Prijedloga odluke o kvoti za zapošljavanje stranaca za 2019. u kojoj je i predstavnica Hrvatske udruge poslodavaca, Admira Ribičić, direktorica Odjela za zakonodavstvo i pravne poslove u HUP-u.

Hrvatska udruga poslodavaca je tijekom rujna prikupljala potrebe svojih članova za stranom radnom snagom kako bi iste mogli prezentirati unutar radne skupine.

Na sastanku je ponovno istaknut problem načina utvrđivanja kvote koji je propisan Zakonom o strancima, na koji HUP ukazuje već dugi niz godina. Taj način će se promijeniti, a HUP će prema predlagatelju ići s prijedlogom da se maksimalno pojednostavni način na koji bi se ubuduće utvrđivale potrebe za stranom radnom snagom.

Poslodavci mogu dostavljati prijedloge za kvotu i za djelatnosti koje do sada nisu bile obuhvaćene, kao primjerice, za djelatnost trgovine, jer i ta djelatnost ima problema u pronalaženju dovoljnog broja djelatnika, posebice u turističkoj sezoni

Ujedno, na sastanku je dogovoreno kako poslodavci mogu dostavljati prijedloge za kvotu i za djelatnosti koje do sada nisu bile obuhvaćene, kao primjerice, za djelatnost trgovine, vezano uz koju je HUP već početkom lipnja upozorio kako i ta djelatnost ima problema u pronalaženju dovoljnog broja djelatnika, posebice u turističkoj sezoni te je na tu temu održano i tri sastanka s najvišim predstavnicima Ministarstva rada i mirovinskog sustava i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Krajem listopada planira se drugi sastanak radne skupine.

Važno: Ukoliko još niste poslali svoje potrebe za stranim radnicima , možete to učiniti najkasnije do 25.listopada 2018. na mail: dario.coric@hup.hr

___

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: