Povijesno najveći broj studenata

Algebra

0 Flares 0 Flares ×
Najviše novih studenata upisalo je programsko inženjerstvo / Foto: Algebra

Zagreb, 18. kolovoza 2020. – Sveučilište Algebra, specijalizirano za studije iz tehnologije i menadžmenta, jučer je objavilo da je, unatoč izazovnoj školskoj godini, upisalo povijesno najveći broj upisanih novih studenata – riječ je o gotovo 300 novih brucoša, što je rast od sedam posto usporedbi s prošlom godinom.

Nove studente najviše zanima sveučilišni studij računarstva koji će Algebra, u sklopu mentorskog programa s FER-om, od ove godine provoditi na engleskom jeziku, s ciljem daljnje internacionalizacije obiju institucija. Sveučilišni studij računarstva Algebra provodi prema FER3 programu, kombinacijom svojih i FER-ovih nastavnika.

Što se tiče samih smjerova, najviše studenata upisalo je programsko inženjerstvo, digitalni marketing, 3D i digitalni dizajn te multimedijsko računarstvo.

Algebra nastavlja i sa širenjem svoje znanstveno-istraživačke djelatnosti te najavljuju prvi Horizon2020 projekt na kojem sudjeluju, „InnORBIT“ čiji je fokus akceleracija i poticanje komercijalizacije svemirskih tehnologija, odnosno tehnologija koje su nusprodukt istraživanja svemira.

Od zanimljivih projekata ističe se i IRI2 projekt „PowerGrid“ iz područja industrijske automatizacije i robotizacije, u suradnji s tvrtkom PROEL te niz Interreg i Erasmus+ projekata koji se kreću provoditi od nove akademske godine.

Više pojedinosti.


 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: