Povoljniji agrokrediti

Zagrebačka banka omogućila posebne pogodnosti članovima Hrvatske poljoprivredne komore

0 Flares 0 Flares ×
Mladen Jakopović, predsjednik HPK; Dijana Hrastović, članica Uprave Zagrebačke banke; Eugen Paić-Karega, Unicredit Bank.

Zagrebačka banka i Hrvatska poljoprivredna komora (HPK) potpisale su sporazum kojim se članovima Komore omogućuju povoljnije financiranje, povoljnije transakcijske usluge, ali i ciljane edukacije.

Zagrebačka banka će članovima HPK pružiti besplatne edukacije u cilju poboljšanja financijske pismenosti i olakšavanje snalaženja u poslovnom svijetu. Za njih će se održavati predavanja i radionice koji će se temeljiti na savjetima za pokretanje poslovanja, mogućnostima financiranja, privlačenju EU fondova te izradi poslovnog plana, a bit će prilagođene ciljano prema potrebama poljoprivrednika.

Osim edukacija, jedna od pogodnosti članovima HPK je i kreditiranje kratkoročnim i dugoročnim agrokreditima, specijalno namijenjenim poduzetnicima koji se bave poljoprivredom.

Agrokreditima je moguće financirati sve što je potrebno u jednom ili više ciklusa proizvodnje – sjeme, sadni materijal, gnojivo i gorivo, zaštitna sredstva, održavanje mehanizacije, plaće i podmirenje poreznih obveza.

Osim financiranja, posebna pogodnost isključivo za članove HPK je i značajnije niža naknada za obradu kredita. Također, poljoprivrednici imaju pravo na besplatno otvaranje transakcijskog računa u banci uz početno korištenje paketa usluga bez naknade, a omogućene su im i pogodnosti korištenja prihvata kartica po povoljnijim uvjetima.

„Suradnja s HPK samo je još jedan korak kojim poljoprivrednicima olakšavamo poslovanje s bankom. Omogućavamo im da se fokusiraju na održivost i razvoj svojih poljoprivrednih gospodarstava, ulažu i šire se. Banka je tu da brine za sve što im je pri tome važno. Osim povoljnih uvjeta financiranja te edukacija, na raspolaganju su im i poduzetnički bankari koji im mogu pomoći savjetima kako racionalnije upravljati financijama te koji model financiranja je za njih najprikladniji“, poručila je Dijana Hrastović, članica Uprave Zagrebačke banke.

„Suradnja sa Zagrebačkom bankom je nastavak rada krovne organizacije poljoprivrednika kojima omogućavamo povoljnije uvjete poslovanja te educiranje naših članova u ovim izazovnim vremenima. Bolja pristupačnost i jeftinije financiranje je svakako jedan od ključnih segmenata poslovanja svakog tržišno usmjerenog poljoprivrednog subjekta. Poljoprivreda je strateška grana hrvatskog gospodarstva, a mi smo ti koji našim poljoprivrednicima moramo pomoći da postanu konkurentniji za sve zahtjevnijem tržištu“, izjavio je
Mladen Jakopović, predsjednik HPK.

___

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: