Predsjednik Milanović obišao start-up CircuitMess

U Hrvatskoj ima premalo tvrtki koje su neovisne o politici

0 Flares 0 Flares ×
Albert Gajšak, predsjednik uprave tvrtke Circuit Mess, i Zoran Milanović, predsjednik Republike Hrvatske.

15. travnja 2022. – Predsjednik Republike Zoran Milanović posjetio je jučer u Lučkom tvrtku „CircuitMess“ d.o.o. u kojoj je održao sastanak s vodstvom tvrtke te obišao njezine poslovne prostorije.

Na sastanku su predstavnici tvrtke; izvršni direktor i osnivač Albert Gajšak, voditeljica prodaje i marketinga Doris Brala te administrativna asistentica Ana Crnoja, predsjedniku Milanoviću prezentirali tvrtku koja se bavi proizvodnjom elektroničkih uređaja za široku potrošnju. Tvrtka „CircuitMess“ domaći je start-up za STEM edukaciju, osnovana 2017. godine, a proizvode DIY (‘do-it-yourself’) uređaje za sastavljanje. Cilj im je približiti elektroniku i programiranje publici na zabavan i zanimljiv način, rečeno je na sastanku.

„Kada u Hrvatskoj bude više ovakvih tvrtki koje zarađuju tako da prodaju po cijelom svijetu, zemlja će biti jača jer će biti manji broj ljudi koji kod zapošljavanja ovise o strankama i političkim vezama. Ali, za ovo je potreban talent i puno rada“, izjavio je predsjednik Milanović nakon sastanka.

„Tvrtki ovakvog tipa, potpuno neovisnih o politici, ima premalo, a za to je kriv cijeli ambijent u Hrvatskoj koji sposobne ljude obeshrabruje, trpa i kanalizira u nekakve kalupe i pravce da previše ne dižu glavu i da previše ne gledaju u stranu“, rekao je predsjednik Milanović dodavši da se Hrvatska malo oporavila, ali da ne raste zadovoljavajućim stopama koje bi omogućavale da za petnaest, dvadeset godina postane bogata država.

Prilikom obilaska poslovnih prostorija predsjednik Milanović razgovarao je sa zaposlenicima tvrtke, timom mladih pojedinaca koji rade na razvoju softvera i hardvera te proizvode elektroničke i zabavne uređaje.

Uz predsjednika Milanovića bili su posebni savjetnik Predsjednika za ekonomiju Velibor Mačkić, savjetnica Predsjednika za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković i pomoćnica savjetnika Predsjednika Republike za ekonomiju Martina Ciglević.


 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: