Predstaviti će se više od 1000 tvrtki

11. Tjedan karijera na FOI-ju

0 Flares 0 Flares ×

23. svibnja 2022. – Danas počinje Tjedan karijera na Fakultetu organizacije i informatike (FOI) u Varaždinu. Riječ je o 11. izdanju tradicionalnog sajma poslova na kojem studenti pri kraju svog obrazovanja biraju svoje poslodavce. FOI ima 370 aktivnih sporazuma o suradnji s partnerskim tvrtkama, prvenstveno iz IT industrije.

Najveća atrakcija Tjedna karijera je ‘Karijerni špancir’ – mjesto za neformalno umrežavanje studenata i poslodavaca gdje se biraju najatraktivnije studentske prilike (stručne prakse, ljetne škole, radionice i dr.) i vrlo često dogovaraju prvi radni angažmani.

11. Tjedan karijera, održava se na FOI-ju od 23. do 27. svibnja 2022.

Prema podacima koje je prikupio Centar za podršku studentima i razvoj karijera na Fakultetu organizacije i informatike, čak 71% studenata zaposlilo se unutar samo tri mjeseca nakon završetka fakulteta u željenoj tvrtki, odnosno više od 82% unutar prvih 6 mjeseci. Većina studenata započinje svoju karijeru tijekom studija, već na prvoj ili drugoj godini diplomskog studija, radeći za neku od IT tvrtki u kojoj se i zapošljavaju nakon diplome. Svojim prvim zaposlenjem izrazito je zadovoljno čak 91% bivših studenata.

Pored ‘španciranja’, koji nosi prepoznatljiv varaždinski identitet i na kojem će se predstaviti partnerske tvrtke, održati će se i 40 tematskih radionica (ERP development, debuggiranje aplikacija, blockchain tehnologije, mintanje i stakanje NFT-ova, SEO optimizacija i pozicioniranje, UTM dijagrami, međunarodna razmjena podataka i kriptovalute, smart industry produkti, web aplikacije i web development, low code platforme i programi) i online pitcheva. Cilj je uključiti stručnjake iz prakse u FOI-jev inovativni nastavni proces rada, u kojem se naglasak stavlja na provedbu modela učenja kroz rad – work based learning i model rješavanja problemskih zadataka – problem based learning.

Studenti se na Tjedan karijera prijavljuju kroz, do sada u Hrvatskoj jedinstvenu, aplikaciju ‘CPSRKapp‘, u kojoj svatko od njih kreira svoj ‘poslovni’ profil i u kojoj su sadržane sve nastavne i izvannastavne aktivnosti koje Fakultet u suradnji s poslodavcima održava. Aplikacija je osmišljena kao ‘date site’ za studente i poslodavce, koji temeljem ostvarenih zajedničkih aktivnosti i kontakata međusobno ‘matchaju’, mogu se povezati te nastaviti poslovnu suradnju nakon studija, što predstavlja dodatan iskorak u ranom razvoju karijera FOI-jevih studenata.

 


 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: