Predstavljen projekt Digitalna komora

HGK

0 Flares 0 Flares ×

Zagreb, 4. lipnja 2020. – Hrvatska gospodarska komora danas je predstavila svoju informacijsko – komunikacijsku platformu nazvanu Digitalna komora. Riječ je o sustavu koji se sastoji od osam usluga (e-financiranje, e-javne ovlasti, e-članice, e-zakonodavstvo, e-sajmovi i promocije, e-pokreni poslovanje, e-gospodarske informacije i e-edukacije).

Razvoj projekta Digitalne komore trajao je nešto više od dvije godine i u njega je uloženo 28,7 milijuna kuna. Od toga je 85 posto, odnosno 24.4 milijuna sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a preostalih 15 posto HGK kao korisnik projekta. Digitalna komora sada ima više 25.000 registriranih korisnika.

Glavni partner u razvoju je bila tvrtka IN2

Komercijalna vrijednost svih funkcionalnosti koje se pružaju članicama Hrvatske gospodarske komore kreće oko vrijednosti od 10.000 kuna po jednom korisniku.

Do kraja godine kroz Digitalnu komoru će biti dostupne još dvije nove funkcionalnosti: e-ured i platforma za organizaciju online sajmova i konferencija namijenjena i građanima i znanstvenoj zajednici.

Više pojedinosti.


 

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: