Predstavljene mjere za digitalnu transformaciju

Digitalizacija je ključni element u borbi protiv klimatskih promjena i prelasku na zeleno gospodarstvo.

0 Flares 0 Flares ×

Bruxelless, 19. veljače 2020. – Europska komisija predstavila je danas ideje i mjere za digitalnu transformaciju. Riječ je mjerama koje digitalnu transformaciju moraju tako oblikovati da ona donese maksimalnu korist svim građanima Europe.

Digitalna transformacija mora rezultirati Europom koja je otvorena, pravedna, raznovrsna, demokratska i samopouzdana te koja stvara nove mogućnosti za poslovanje i potiče razvoj pouzdanih tehnologija koje služe otvoreno i demokratsko društvo te dinamično i održivo gospodarstvo. Digitalizacija je ključni element u borbi protiv klimatskih promjena i prelasku na zeleno gospodarstvo.

Predstavljena je i europska podatkovna strategija te mogućnosti kojima se osigurava razvoj antropocentrične umjetne inteligencije

Predsjednica Komisije, Ursula von der Leyen izjavila je: Danas predstavljamo ambiciju kojom želimo oblikovati digitalnu budućnost Europe. Ona obuhvaća sve od kibersigurnosti do ključne infrastrukture, od digitalnog obrazovanja do stjecanja vještina, od demokracije do medija. Želimo da digitalna Europa odražava najbolje elemente Europe, otvorenost, pravednost, raznolikost i pouzdanost.

Izvršna potpredsjednica Komisije za digitalno doba, Margrethe Vestager izjavila je: Želimo da svaki građanin, zaposlenik i poduzeće imaju jednaku i pravednu priliku iskoristiti prednosti digitalizacije. To obuhvaća sigurniju vožnju ili manje zagađenje zahvaljujući naprednim automobilima ili spašavanje života medicinskim snimkama koje analizira umjetna inteligencija, a koje liječnicima omogućuju otkrivanje bolesti ranije nego ikad prije.

Povjerenik za unutarnje tržište Thierry Breton izjavio je: Naše društvo stvara iznimno veliku količinu industrijskih i javnih podataka koji će promijeniti način na koji proizvodimo, konzumiramo i živimo. Želim da europska poduzeća i naše brojne male i srednje velike tvrtke imaju pristup tim podacima i stvaraju vrijednost za Europljane, među ostalim razvojem načina primjene umjetne inteligencije. Europa ima sve što je potrebno kako bi predvodila utrku „velikih podataka” i očuvala tehnološki suverenitet, vodeći položaj u industriji i gospodarsku konkurentnost u korist europskih potrošača.

Više informacija dostupno je ovdje.

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: