Porezne stope i propisi u svijetu

Društvo PwC objavilo je najnoviju zbirku međunarodnih stopa i propisa vezanih uz korporativne poreze. 

0 Flares 0 Flares ×

Društvo PwC objavilo je svoj godišnji vodič Worldwide Tax Summaries – Corporate Taxes 2018/19, najnoviju zbirku međunarodnih stopa i propisa vezanih uz korporativne poreze.

Besplatan, svima dostupan vodič, napisali su lokalni stručnjaci društva PwC i sadrži sažetke iz 152 države/regije na više od 2800 stranica podataka. Dostupan je u tri oblika, uključujući digitalnu verziju i verziju za mobitele. Prošle je godine vodič pročitan rekordan broj puta, s više od pet milijuna pregleda stranice, što je povećanje od 40 % u odnosu na prethodnu godinu.

„Porezni sustavi širom svijeta neprestano se razvijaju, što znači da društvo mora biti u tijeku sa svim elementima poreznog usklađivanja na lokalnoj i međunarodnoj razini“, izjavio je Colm Kelly, globalni voditelj poreznih i pravnih usluga društva PwC. „Dobivanje najnovijih informacija od naših stručnjaka  i to na pristupačan način putem mobitela ključno je za tisuće ljudi i društva koja koriste naše sažetke te koja žele donijeti prave odluke.“

Vodič Worlwide Tax Summaries dostupan je u tri oblika: kao elektronička knjiga za preuzimanje, dokument u PDF formatu te putem internetske stranice www.pwc.com/taxsummaries.

Budući da vlade diljem svijeta traže veću poreznu transparentnost i povećanje prekograničnih aktivnosti, porezni stručnjaci mogu ovaj vodič koristiti za pristup postojećim poreznim stopama i drugim važnijim značajkama poreznih zakona u mnogim državama/regijama..

Internetska stranica WWTS u potpunosti je kompatibilna s mobilnim uređajima, omogućujući brz i jednostavan pristup redovito ažuriranim informacijama u bilo kojem trenutku na korisnikovom mobilnom uređaju. Korisnicima omogućuje pretraživanje informacija u više od 20 kategorija podataka vezanih uz porez na dobit poduzeća i porez na dohodak fizičkih osoba te se ažurira u roku od otprilike 30 dana od značajnih poreznih promjena, s prikazom datuma najnovijih izmjena. Osim toga sadrži i popis poreznih stručnjaka u društvima članovima mreže PwC-a širom svijeta koji mogu pružiti savjet i pomoć.

Sadržaju vodiča Worldwide Tax Summaries moguće je pristupiti i putem stranice Tax Analysts na www.taxnotes.com.

 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: