Pregled stanja na jedinstvenom tržištu 2021.

Članice bi trebale bolje provoditi pravila jedinstvenog tržišta.

0 Flares 0 Flares ×


23. prosinca 2021.
– Europska komisija objavila je Pregled stanja na jedinstvenom tržištu 2021., koji pokazuje da je unatoč poboljšanjima u određenim područjima potrebno u praksi bolje provoditi pravila jedinstvenog tržišta.

Tako bi poduzeća i građani EU-a mogli u potpunosti ostvariti svoja prava te bi se poduprla zelena i digitalna tranzicija i ublažile posljedice nestašica.

U dogovoru s državama članicama Pregled stanja na jedinstvenom tržištu 2021. proširen je na tri nova pokazatelja i područja politike. To su kružno gospodarstvo/ekologizacija industrije, nadzor tržišta i poslovno okruženje MSP-ova.

Glavni rezultati prikazani su u obliku grafikona s tri boje, pri čemu crvena označava ispodprosječne, žuta prosječne, a zelena nadprosječne rezultate po alatu ili području. Strelice u tablici prikazuju poboljšanja u odnosu na prethodnu godinu.

U usporedbi s 2019., u ovogodišnjem Pregledu stanja u većini država članica zabilježena je stabilna situacija, uz blago poboljšanje ukupnih rezultata u analiziranim područjima.

Više podataka po zemljama i područjima dostupno je putem internetskog alata.

Više pojedinosti o Hrvatskoj


 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: