Premašio milijun korisnika

Tele2 Hrvatska

0 Flares 0 Flares ×

Zagreb, 17. listopada 2019. – Tele2 je treće tromjesečje ove godine zaključio s više od milijun korisnika, a slavi i 14. rođendan poslovanja u Hrvatskoj.

Prvi je poziv s predbroja 095 stigao upravo na današnji dan 2005. godine, kada je minuta razgovora mobitelom stajala gotovo kao kilogram kruha, no inovativan pristup doveo je do pojeftinjenja telefoniranja na cijelom tržištu za 60 posto.

Premašili smo brojku od milijun korisnika, a to je rezultat 14 godina poslovanja tijekom kojih smo pomicali granice i mijenjali pravila igre na telekomunikacijskom tržištu. Naravno, rezultat je to i rada naših zaposlenika – Predsjednik Uprave Tele 2, Viktor Pavlinic. (F: Jurica Galoic/PIXSELL)

Financijski rezultati za treće tromjesečje kažu da su prihodi porasli za 6 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, na 405 milijuna kuna. Izvještaj ujedno pokazuje rast EBITDA za 18 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine te iznosi 111 milijuna kuna, bez utjecaja MSFI-ja 16. Također, EBITDA marža bez utjecaja MSFI-ja 16 iznosi 27 posto, dok je u istom razdoblju prošle godine iznosila 25 posto.

Kada se uspoređuje treće tromjesečje ove godine s prošlogodišnjim, broj korisnika Tele2 Hrvatska porastao je za više od 59 tisuća te ih sada ima milijun i četiri tisuće. Također, Tele2 Hrvatska bilježi rast u svim ključnim segmentima, koji uključuju prihod od krajnjih korisnika usluga, od veleprodaje i od opreme, odnosno uređaja.

Osim toga, Tele2 Hrvatska bilježi i značajan rast broja zaposlenika, i to za više od 45 posto. Tako je danas u Tele2 Hrvatska ukupno 351 zaposlenik, što je 109 više nego u istom razdoblju prošle godine.

Ukupno gledajući, u prvih devet mjeseci 2019. godine ostvareni su prihodi od 1,2 milijarde kuna, što je porast od 8 posto, a EBITDA je, bez utjecaja MSFI-ja 16, rasla 41 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Kapitalne investicije iznosile su 116 milijuna kuna, što predstavlja povećanje od 128 % u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

 

___

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: