Pretplatite se na – restoran

Novi poslovni modeli u ugostiteljstvu

0 Flares 0 Flares ×
Ilustracija: ThirdPlace – online stranica za pretplatu na restorane i druge usluge.

San Francisco / Zagreb, 28. prosinca 2020. – U nalaženju ideja kako preživjeti sve težu gospodarsku situaciju i nova “zaključavanja” u kalifornijskom gradu San Franciscu, koji se nalazi na samom sjevernom rubu Silicijske doline dosjetili su se uvesti pretplatu na – restorane.

Ideja je u ovome: restorani svojim stalnim gostima nude svoje usluge – priprema objeda i dostava u kuću, na pretplatu. U tome im pomažu razne tehno tvrtke koje su na internet postavile nekoliko mrežnih stranica (ThirdPlace, npr), koje nude pretplatu na usluge raznih restorana koji rade u gradovima oko Zaljeva San francisca.

Naravno, još nitko ne može reći hoće li taj štos upaliti, no pretplata bi mogla biti jedno od mnogih rješenja koje mogu pomoći krizom ugroženom ugostiteljstvu.

Prednost pretplate je što donosi novac unaprijed i omogućuje planiranje pripreme hrane. Pretplatnici mogu sami definirati jelovnik, mogu odabrati način dostave (da po hranu dođu sami ili da im je donesu u stan), pod uvjetom da nešto naruče bar jednom mjesečno.

Internetski portali koje nude pretplatu na restorane uzimaju od njih sedam do deset posto provizije, od cijene naručene hrane.

Opširan članak o pretplati na restorane pročitaje na mrežnom odredištu dnevnika San Francisco Chronicle.


 

 

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: